• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ipak je razlika od cirkulara koji je samo na ravnom stolu i ovoga.
Naravno nikakva preporuka stavljati više tanjih drva odjednom!🤞
I ovakav baci isto, par puta mi je bacil da nisam ni videl kud je odletilo, samo sam se prekrižil kaj me ni u glavu pogodilo.....imam na taj (sigurnosni) sistem samo traktorski. Puno je sigurniji nego na ravnom stolu, al ne treba sreću izazivati

• Like
Reactions: ZJ

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766

ZJ​

Ja imam šumu gdje rastu samo ravna drva, i baš u takvoj sam sjekao ove godine. I baš se je poklopilo sa ovim cirkularnom. Tako da sa siječemo samo ravna drva.😁
A kad budu na red došla ona gobasta onda budem mislio kako - ča.
Ha a cirkular sa otvorenom L potporom isto je dobar, ali da ima i zaštitu lista.
Ovaj moj je dobar jer ne mogu mu uvaliti deblje od 14 cm. Tako da mu ta debljina dođe (kao puna kapa) što se tiče snage motora.🤞
Danas malo pilio sa Parkside el. pilom, jako je zgodna za piljenje kod kuće, ova ima kao neku kočnicu tako da lanac stane čim se otpusti ručica (dok motor još malo radi).
IMG_20220920_165139~2.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Danas opet kod mene debilana, još ih prepustim malo preko "alamunje" i za ovu godinu bude dosta spremljeno.
Kaj bu zafalelo na prolječe bum nadopilil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Danas je "Alamunja" (jebi ga, moral je dobiti umjetničko ime, samo ga još moram dati ugravirati ) malo puhal i stenjal.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Danas je "Alamunja" (jebi ga, moral je dobiti umjetničko ime, samo ga još moram dati ugravirati ) malo puhal i stenjal.

Ako kroz ovo prolazi sjekira skroz onda je cjepač pravi. Suhi komadi su duplo teži za cijepat. Uglavnom dobro ide.

Najnoviji postovi

Na vrh