• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja imam jedno 15-ak bukvi promjera 70-90 cm al kod mene je slab interes za bukovu tehniku. Nude se cijene oko 500 kn/m3 ako i netko hoće uzeti.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ne baš. Otprilike je isto samo što se na drvima ubiješ. Kalanje takvih komada je jako zanimljivo uz svu tehniku…

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Ja sam još od pokojnog djeda naučio, sve što daje ogrjev ne ostavljamo u šumi, pa tako ni trešće. Prvo kad se obori drvo rješavamo trešće, pa tek onda sve ostalo, no naravno, svatko radi kako njemu najviše odgovara. Jedno su drva i priprema za prodaju, a drugo je kada radiš za sebe.

Posljednje uređivanje:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
I toga se sjećam, još prije par godina sam doma dovezao punu prikolicu lišća, nekada je to u našem kraju bilo sasvim normalno, šume su bile čiste kao autoput, a danas nažalost više toga nema. Svaka grančica, pa makar i bila suha se je pobrala, sve to se koristilo za ogrjev.

Posljednje uređivanje:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
A u kojoj su fazi drvena kola ili su završila na lomači :unsure:

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh