Dzaba sve fabrike i inzenjeri kad ne znaju napraviti vitlo 😁 druze smilan ,puno ti sam sebe hvalis,previse si samouvjeren. Znas ti svasta raditi nije to upitno ,ali moras se malo prizemljiti. Ja dok sam radio u BiH stavim sliku nekog posla sa struga ti nadjes manu i spominjes odma skodu. Ghost kaze za motorke ti ga pravis budalom sto kupuje novu,za prelomnicu je bilo 7 stranica ,sad ovde o vitlima tuces lafinu da je Skania od 730ks ne moze povuci, svi mi budale ovde ne znamo nista. Za sve ljude dobre volje ,trebamo se postovati i osnovno prihvatiti gresku ili da nesto ne znamo. NIJE SRAMOTA ne znati covjek uci dok je ziv. 😉 Sportski pozdrav
Dobro sam izcitao temu Tokarski strojevi i ne nađo taj komentar gdje sam tvoj rad omalovažio, strug(tvoj) ocijenio kao loš I time tvoj rad onalovažio.
Molim ta nađi taj komentar napiši njegov broj neka svi vide koliko sam bezobrazan.
Ti si mašinac kao i ja, izučio si matrijale, mehaniku, tehnologiju obrade, i dr. Pa si dobro izučio konstrukciju alata za rezanje, pa to vešto primenjuješ u ostrenju reznog alata u mašinstvo, glodala i burgija, dobro znaš da na rezom alatu nalaze tri ugla rezanja, da kvalitet obrađene površine i brzina rezanja zavisi od toga. Prvenstvo od uglova rezanja. Da nije bitan način ostrenja dali je turpija ili tocilo, već je bitno dali su uglovi zadovoljeni. Lanac na motornoj pili je sačinjen uz pomoć svih gore navedenih naučnih oblasti te na njega utiču mnogi mehaničko dinamički faktori. Poznavajući sve ove oblasti dobro znaš koji su to faktori grešaka, koji utiču na sistem lančanih prenosa, sistem gubitka koračnog modula ili oštećenja i sistem napetosti, ili gubitka pravaca vođenja u zamišljeno teoretski položaju. Pa kad sve ovo dobro znaš dali JA koji ovo poznajem, nemam pravo komentara u temi lanci za motorne pile, tvoj zaključak je da ja trebam ćutati.
Meni je jasno kada to kaže čisti drvoseča, nezna on da je lanac nauka.
Tvoj komentar je opasno bezobrazan jer nije izveden slučajno i od nekog neznalca već sa namjerom da se ja ponizim, i stavim u oči laika da sam se previše podigao.
Mogao si svoje znanje bolje da upotrebiš osim blaćenja što mi je iskreno žao bez obzira šta ti mislio, praviš reduktore, osovine, zubcanike, lancanike, itd imaš i taj traktor zetor pa gledaš u onaj veliki bočni reduktor, dali je on vredan pažnje kao moje vitlo ili je bolji lančasti par 16b ili 12b dvorednog lanca iz vitlova do 6t, pa što proizvodjači ne stavi u onaj reduktor lanc. Ovo si prećutao namjerno ili zaista o ovome neznas ništa šta ja ili neko da zaključi. Video si ti i takve traktore da lole nakrcaju 5m drva, stavi kopirate, stavi napred 1 m drva da se ne propinje, uključi šperu, neviđa se baš da im pucaju poluosovine iako su iste ili približno iste kao i na mom reduktoru.
Moj zaključak logično je nije bitno šta gledaš, i šta znaš, bitno da ti ja smetam i moji komentari jer smatraš da je tema tokarski strojevi tvoja i da nemam pravo da u njoj objavim svoj rad.