• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Kad su prednji kotači u zraku i nije baš od velike pomoći,ali ponekad je dovoljno i da muha prdne da se pokrene
U konkretnoj situacije dok je isped zakopčan još jedan traktor itekako bi pomoglo

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Puno bi ovdje pomogla prednja vuca, a jacj zalet bio i nemoguc a i ne bi vrijedio jer je rupa odsjecena skoro pa okomito a rina se napuni blatom. Inace u planu jest uzeti nesto tipa 7745 ili 6340, volio bi kad bi mogao rjesiti 9540 ali toliko se ne mogu "protegniti"

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Istina, ali imao sam jednom prilikom situaciju gdje je čeza sa 8,5-9 metara od jednom propala na nekoj livadi, moj 6211 se jedino propeti mogao, niti mrdnut ju ni napred ni nazad, tu sam ju otkačio i sutra doša sa stričevim 7745, bez tegova, pogurao ju pol metra u nazad i kad sam krenuo napred nije niti proklizao, niti se propinjao tak da...sama prednja vuča ima dodatan teret, pogotovo ako se radi o češkoj vuči, tegovi naravno da znače , ako su prednji točkovi u zraku onda prednja vuča ne znači ništa, samo želim reći da zetora sa prednjom vučom, bar u mojim područjima, nije baš tako lako dignuti na zadnje

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Pa dobro kod tebe je izgleda ravnica pa možda toliko nije potrebno da bude težak naprijed,kod nas se dešavalo da ga prikolica propne uz brdo sa 10 metara drva a imao je naprijed tegove 160kg ali nije ni to bilo dovoljno.
Evo šta znači kad je traktor dobro opterećen naprijed.....

• Like
Reactions: 402

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ravnica je, da, ma jasno je to meni i ne kažem ništa protiv, tegovi vrijede u svakom slučaju samo velim da kod mene nisu neophodni za razliku od brdovitog područja

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Paaaa , nije to baš tako u praksi.
Sve što više zapinje zadnjim točkovima prednji imaju sve manje pritiska za zemlju.
Budes vidio poslje kak bu prosla getriba, reduktori.....

Ak ne ide, ne ide. Tovari manje ili cekaj bolje vrijeme. Nije traktor 4x4 svemoguc ili za takve uvjete uzmi timberjack....

Ako se propinje to nije posao...to je izivljavanje.

Najnoviji postovi

Na vrh