• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Neznam koja je cijena, samo pilim i kalam. Ovde bi trebalo biti 20 m3.
@Galda Vrlo rado, manje posla za mene… 😉

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Ja u šumariji plaćam drva 150 kuna po metru...samoizrada, znaci za jedan teret-10 metara drva jedan dan idemo radit u sumu, natovarit i izvest na tvrdu cestu, sutra ujutro moram biti u šumi autom, dođe lugar i napravi procjenu, zatim idem u šumariju platit, donesem lugaru papire pa idem kući po traktor, lugar napravi popratnicu i tek tad ja mogu vozit drva. Zar je stvarno puno da ja, moje dvije motorke, traktor, prikolica i jedan radnik u dva dana zaradimo 300 eura?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,558
1 m3 / 33,20 eura...
Di nabavis visemetricu po toj cijeni? Ja cekam da mi dopela nekih 11-12m3, s prevozom bude me kostalo blizu 60€ /m3 🤨😖

A zvao sam.jos jednog lika, taj mi rekao 72€/m3 s prevozom 🤮🤮

Posljednje uređivanje:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,558
Onda je pala cijena jer je prosle godine bila 40€...
A tko to.more.kupiti? Meni je na sumariji rekla da to mogu samo veliki kupiti...da ja kak privatna osoba do toga nebrem...zato sam "osuden" na ove mesetare...

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,293
Ja u šumariji plaćam drva 150 kuna po metru...samoizrada, znaci za jedan teret-10 metara drva jedan dan idemo radit u sumu, natovarit i izvest na tvrdu cestu, sutra ujutro moram biti u šumi autom, dođe lugar i napravi procjenu, zatim idem u šumariju platit, donesem lugaru papire pa idem kući po traktor, lugar napravi popratnicu i tek tad ja mogu vozit drva. Zar je stvarno puno da ja, moje dvije motorke, traktor, prikolica i jedan radnik u dva dana zaradimo 300 eura?
Jedini problem u gore napisanom je da je to SAMOIZRADA za vlastite potrebe!!! Dakle ne za prodavati okolo jer za to je potreban obrt i drzavi malo platiti!!!

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Slažem se, samo na ovoj količini posla koliko ja radim obrt bi bio ravan samoubojstvu iz zasjede, a za veće poslove imam premalo poznanstava

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,558
I opet se vracamo na pocetak price...drva za samoizradu za vlastite potrebe za prodaju...a ja koji bi trebao.drva za vlastite potrebe to.nebrem dobiti...
150kn po metru a prodaju se po 500kn po metru...i da je to barem.posteni metar...ja moram kubika platiti 60€ i jos si ga prezagati, kalati, na cirkular rezati i pospremiti... 🤮🤮🤮🤮🤮

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Jel to 550 i ona ima lancanik "unutra" ?
Da. Nije baš praktično. I napinjač ima na poklopcu lančanika. Vele da je bolji balans radi toga… Više mi se sviđa vanjski lančanik i napinjač na pili kak je na Stihlu… Puno je lakša montaža lanca i zatezanje.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Jeste bolje je ,i kod mene na 365 je vani lancanik i bocni zatezac lanca mnogo lakse sklopiti.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
409
Jedini problem u gore napisanom je da je to SAMOIZRADA za vlastite potrebe!!! Dakle ne za prodavati okolo jer za to je potreban obrt i drzavi malo platiti!!!
Zar još postoji mogućnost samoizrade?

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Ne znam kakve su situacije u drugim šumarijama ali znam zasigurno da NITKO tko je htio raditi i došao u šumu kada je vrijeme izvoza tražiti drva/nalog za samoizradu nije bio da nije dobio drva, jedini je uvjet položen ispit za rad sa motornom pilom. Znači ima ih masu koji sjede po birtijama i meni se smiju kada na +30 vozim drva a kad dođe vrijeme loženja onda seru da kako ja mogu dobit drva a oni ne mogu...A ako se i desi da dođe, da dobije nalog i liniju onda danas mu je vruće, sutra pada kiša, pa ne bi traktor u blato, pa ne bi da mu granje razbije koje svjetlo na traktoru, pa mu je zima...al drva su skupa. Pa na kraju ako i uspije to sve odraditi i dovesti drva doma onda je opet problem da šumar previše naplaćuje i meni postavlja pitanje "Jebote, pa znaš ti koji je to posao...i još moram platit drva!"

Al ok, isprika što sam se uopće upustio u raspravu gdje mi nije mjesto, samo mogu reći, dođite u moj kraj u šumariju i vjerujem da nitko neće ostati bez drva.

Najnoviji postovi

Na vrh