• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Koja je sad cijena višemetrice?
Čuo sam da se ne može uzeti više od 10 kubika odjednom?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Neznam koja je cijena, samo pilim i kalam. Ovde bi trebalo biti 20 m3.
@Galda Vrlo rado, manje posla za mene… 😉

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ja u šumariji plaćam drva 150 kuna po metru...samoizrada, znaci za jedan teret-10 metara drva jedan dan idemo radit u sumu, natovarit i izvest na tvrdu cestu, sutra ujutro moram biti u šumi autom, dođe lugar i napravi procjenu, zatim idem u šumariju platit, donesem lugaru papire pa idem kući po traktor, lugar napravi popratnicu i tek tad ja mogu vozit drva. Zar je stvarno puno da ja, moje dvije motorke, traktor, prikolica i jedan radnik u dva dana zaradimo 300 eura?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,764
1 m3 / 33,20 eura...
Di nabavis visemetricu po toj cijeni? Ja cekam da mi dopela nekih 11-12m3, s prevozom bude me kostalo blizu 60€ /m3 🤨😖

A zvao sam.jos jednog lika, taj mi rekao 72€/m3 s prevozom 🤮🤮

Posljednje uređivanje:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,764
Onda je pala cijena jer je prosle godine bila 40€...
A tko to.more.kupiti? Meni je na sumariji rekla da to mogu samo veliki kupiti...da ja kak privatna osoba do toga nebrem...zato sam "osuden" na ove mesetare...

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ja u šumariji plaćam drva 150 kuna po metru...samoizrada, znaci za jedan teret-10 metara drva jedan dan idemo radit u sumu, natovarit i izvest na tvrdu cestu, sutra ujutro moram biti u šumi autom, dođe lugar i napravi procjenu, zatim idem u šumariju platit, donesem lugaru papire pa idem kući po traktor, lugar napravi popratnicu i tek tad ja mogu vozit drva. Zar je stvarno puno da ja, moje dvije motorke, traktor, prikolica i jedan radnik u dva dana zaradimo 300 eura?
Jedini problem u gore napisanom je da je to SAMOIZRADA za vlastite potrebe!!! Dakle ne za prodavati okolo jer za to je potreban obrt i drzavi malo platiti!!!

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Slažem se, samo na ovoj količini posla koliko ja radim obrt bi bio ravan samoubojstvu iz zasjede, a za veće poslove imam premalo poznanstava

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,764
I opet se vracamo na pocetak price...drva za samoizradu za vlastite potrebe za prodaju...a ja koji bi trebao.drva za vlastite potrebe to.nebrem dobiti...
150kn po metru a prodaju se po 500kn po metru...i da je to barem.posteni metar...ja moram kubika platiti 60€ i jos si ga prezagati, kalati, na cirkular rezati i pospremiti... 🤮🤮🤮🤮🤮

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Jel to 550 i ona ima lancanik "unutra" ?
Da. Nije baš praktično. I napinjač ima na poklopcu lančanika. Vele da je bolji balans radi toga… Više mi se sviđa vanjski lančanik i napinjač na pili kak je na Stihlu… Puno je lakša montaža lanca i zatezanje.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Jeste bolje je ,i kod mene na 365 je vani lancanik i bocni zatezac lanca mnogo lakse sklopiti.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Jedini problem u gore napisanom je da je to SAMOIZRADA za vlastite potrebe!!! Dakle ne za prodavati okolo jer za to je potreban obrt i drzavi malo platiti!!!
Zar još postoji mogućnost samoizrade?

Najnoviji postovi

Na vrh