• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,535
Nekad ima više nego obično i to je ista cijena. Recimo ako na tri ture u poslednjoj ima 5m a inače vozim četiri, to i ne spominjem da je bilo više jedino kažem ako dolazi neko sa cjepačem cijepat da se zna da ima više zbog tog. Ili kao ovo na traktoru mi kažemo 5 a ima i 6m.

Ovdje su bile 3 prikolice i plus moja. Realno bi bilo reći 3x6 +5, ali dovoljno je 20 i sa tim treba biti ok.

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
217
Onaj sa Ursusom na 12:00 videa, publika je u deliriju :D a šofer samo kaj ne opadne sa sica

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,535
Možda neko voli zajebancije i to je ok i zato i postoje ovakva mjesta. Šuma to ne prašta, zetor je zakačen za ćereso jer postoji jedan težak prevoj gdje nem prostora za manevar, prikolica ide ivicom puta, ako zastane i samo malo nazad ode sve u provaliju. Ovako samo izađemo.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
@ZJ Lanac je izdržal ozbiljnu robu. Mogu ti potpisati atest za zavarivača… 😉
Čak je i sajla pukla na kraju a lanac je ostal čitav.
IMG_3405.jpeg
Ova dva komada su preko 15 metara dužine i idu bez problema skupa.
IMG_3404.jpeg

Ovaj je odrezan na 10m, fi 60 cm
IMG_3407.jpeg

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Nema kod mene šume na ravnom.
Vitlam iz šume do puta, na breg bi mi rekli. Po putu vučem. S tim da napred nisam stavil uteg, pa malo pliva prvi kraj uzbrdo. Al sa utegom nebi niti osjetil, samo kaj sam bil ljen pa nisam kopčal uteg napred. Izvukel sam danas i jednog fi 70 cm, dužine 8m bez ikakvih problema.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,410
@Tommy, drago mi je ak je pomoglo. Kad variš Froniusum, marke Boxer, kupljenim od Cigana, nema da pukne :LOL:

Slobodno ti njega i strgaš, budemo zavarili. Sad bar vidiš da nekaj morem i rukama popraviti, a ne da samo laprdam ;)

A koji traktor?
Onaj koji se skoro ugasi, kad gazda upali klimu :hahah:

Posljednje uređivanje:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
@MadFarmBoy Fendt 512, 125ks. Nije mi baš praktičan za šumu. Kod nas ima svakakvih gudura i uskih puteva a on je dosta glomazan. Širok je 2,40 m i kabina je visoka pa svaku granu zakačim, retrovizore i rotirke preklapam… Al potegnuti može. Vitlo od 7,5t ne osjeti kod vitlanja. Sa utegom napred mislim da bi uzbrdo (naravno neka normalna kosina, ne ona gde treba vitlati) po putu potegnul i 4m3.

Najnoviji postovi

Na vrh