sad je pitanje koliko bi ti novca ostalo za normalno radno vrijeme od 8 sati. Kad odbiješ sve troškove i to kad kažem mislim na manipulativne troškove ali i amortizaciju strojeva i alata.
To je jako komplicirana matematika, prije svega ja ako radim 8 sati u šumi, moj je radni dan minimalno 12 sati, jer kad dođem kući tu je oštrenje 6-7 lanaca svaki dan, čišćenje pila, pripremanje goriva, pregledanje traktora i prikolica, kombiniranje gdje i kako sutra, odlazak vidjeti teren ako se mjenja radilište...i tak dalje, što se troškova tiče, mišljenja sam da moj svaki radnik ima (uvjetno rečeno) više već ja, jer kad istovarimo drva njihov posao je gotov do sutra, ujutro se ustane, popije kavu i čeka sa rukama u džepovima da dođem po njega i još mee zajebava ako zaboravim neki lanac naoštrit ili nešto slično.
Pa matematika je da ti mora ostati barem pola inace za kaj delas?
Ghostu ostane malo vise jer ne mora vitlati. Pa je tu ustedio i brzi je tu je vise prodao...
Možda, ušteda je na stroju, ali troškovi su na drugim stranama, da bi imao vitlo trebao bih još jedan traktor...tu je ušteda, da imam vitlo i još jedan traktor dobro bi došao i cjepač/kalač..to su opet dodatni troškovi, ili ušteda, alo pošto nemam kalač, njega glumi motorka pa je tu dodatan trošak u vidu goriva, lanaca pa i same motorke koja izgori kroz dvije godine tako da...nije baš tako jednostavno

Ne kažem da ne zaradim, više radim više i zaradim samo velim da je matematika malo kompliciranija nego što na prvi pogled se čini.
@smilan tu je sad bitna ona razlika u terenima koju sam spomenuo, kod tebe je vitno neophodno i na tome možeš zaraditi, kod mene nije i neće nitko platiti niti tražiti uslugi vitlanja, eventualno što traže oni koji imaju volje nešto obaviti sami je da dođem oboriti ako je nešto rizično i izrezati u furke ako je debelo, vitlo nitko niti ne spominje.