Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Šuma baš opušta, bar mene, zato se ja ne žurim nek kroz cijelu godinu pomalo delam.
Bome kako si krenuo,tvoja će prije istrunuti nego ih budeš spremio😉Šuma baš opušta, bar mene, zato se ja ne žurim nek kroz cijelu godinu pomalo delam.
A kam mi se žuri? 🤔Pa nije posel zec da bu pobegnul.Bome kako si krenuo,tvoja će prije istrunuti nego ih budeš spremio😉
Najveća je zarada radom sa vitlom. Može se veliki posao napraviti i u svim operacijom rada cijena vitlanja je Najveća.Pa matematika je da ti mora ostati barem pola inace za kaj delas?
Ghostu ostane malo vise jer ne mora vitlati. Pa je tu ustedio i brzi je tu je vise prodao...
To je jako komplicirana matematika, prije svega ja ako radim 8 sati u šumi, moj je radni dan minimalno 12 sati, jer kad dođem kući tu je oštrenje 6-7 lanaca svaki dan, čišćenje pila, pripremanje goriva, pregledanje traktora i prikolica, kombiniranje gdje i kako sutra, odlazak vidjeti teren ako se mjenja radilište...i tak dalje, što se troškova tiče, mišljenja sam da moj svaki radnik ima (uvjetno rečeno) više već ja, jer kad istovarimo drva njihov posao je gotov do sutra, ujutro se ustane, popije kavu i čeka sa rukama u džepovima da dođem po njega i još mee zajebava ako zaboravim neki lanac naoštrit ili nešto slično.sad je pitanje koliko bi ti novca ostalo za normalno radno vrijeme od 8 sati. Kad odbiješ sve troškove i to kad kažem mislim na manipulativne troškove ali i amortizaciju strojeva i alata.
Možda, ušteda je na stroju, ali troškovi su na drugim stranama, da bi imao vitlo trebao bih još jedan traktor...tu je ušteda, da imam vitlo i još jedan traktor dobro bi došao i cjepač/kalač..to su opet dodatni troškovi, ili ušteda, alo pošto nemam kalač, njega glumi motorka pa je tu dodatan trošak u vidu goriva, lanaca pa i same motorke koja izgori kroz dvije godine tako da...nije baš tako jednostavno Ne kažem da ne zaradim, više radim više i zaradim samo velim da je matematika malo kompliciranija nego što na prvi pogled se čini.Pa matematika je da ti mora ostati barem pola inace za kaj delas?
Ghostu ostane malo vise jer ne mora vitlati. Pa je tu ustedio i brzi je tu je vise prodao...
Nikad ne dodjem iz šume da me bole noge, kad radim za strugom i uđem i kuću nakon 10 sati meni stopala otpadaju zbog stajanja, to me više ubija. Još narucujem kvalitetnu obuću.Svakako se zaradi, daleko od toga da nema zarade. Ali to je težak kruh i naporan rad. I pored svega opasan. S druge strane neki drugi majstori u svom poslu zarade dvije tri tvoje dnevnice i kažu da su drva skupa 😕
Ja si drva radim iz gusta u slobodno vrijeme i kad zbrojim sve investicije i sve dobiti od drva neću biti na nuli ni za 10-15 godina 😂😂
poslje ove oluje koja je bila kod nas veli meni jedan poznanik, seronja inače profesionalni, da li idem raditi drva i pošto, reko idem ali nemam vremena, zauzet sam 2 mjeseca...pa dobro, ali pošto, reko 20 eura po metru...pa znaš, možda je to i puno, ali ima toga kod mene sigurno puno, barem 30-40 metara, malo ćemo pregovarat o cijeni, reko može, pregovaramo sad, 22 eura metar, pa kako, sad si reko 20, reko pa pregovaramo, 23 eura....pa jbga ti..24 eura, ćao!Pita čovjek prije mjesec dana za cijenu i velim mu kakva je situacija. Uuuu, skupo, ništa! I onda dolazi nakon tjedan dana, daj mi dopeljaj 6m bukve i 6 hrasta… 😁
ma jok ja, ja samo kupujem motorke da se mogu hvaliti po seluU,j...te, vi ste valjda neki veliki poduzetnici. Toliko drva....
Ako sam dobro shvatio forum je udruženje, malih ljudi, koji se bave raznim zanimanjima raznih grana privrede, imaju neka iskustva koja mogu da dele ili učestvuju u raspravi. Kad budem (nikada neću biti) poduzetnik bit ću član nihovog a ne ovog foruma.U,j...te, vi ste valjda neki veliki poduzetnici. Toliko drva....