• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Uzmeš jednu fosnu duljine kao što je mač i u nju ubušiš po dužini pilom, a možeš to napraviti i od dvije daske, To ti onda dođe kao futrola u koju gurneš pilu. Onda samo nađeš varijantu da tu fosnu namontiraš negdje na blatobran ili sl. To sam vidio negdje na slici, ali ne znam točno gdje. I sam sam to namjeravao napraviti za fergusončeka, ali bih morao skidati i premještati kutiju za alat koju imam tu namontiranu.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Ja sam napravio od dve daske i to mu dodje bas tako kao futrola za mac i to mi je prikaceno u kabinu na blatobran. Postavljao sam ovde slike nekad. Po meni jako prakticno resenje.

Evo sad nadjoh sliku. Jednostavno resenje.

Prilozi

• Photo1098.jpg
    Photo1098.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 70

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Nabaviš si ovako nešto, ili ako ti se ne da kupovati isto napraviš od drveta, uzmeš metricu i ubušiš vodilicom u nju, pričvrstiš negdje na blatobran i čuva ti lanac od oštećenja i ujedno fiksira pilu da ne lupa

nosaci-motornu-pilu-slika-173151285.jpg

Edit; jbg dok sam ja pronašo kako guglo prepoznaje plastični kondom ljudi već odgovorili

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Meni je uvijek bilo žao tako motorku voziti, imam kutiju veličine motorke s vodilicom i torbu za nju, ujedno u kutiju stavim sav alat. Možda da se svaki dan bavim s tim ne bi sigurno toliko pazio.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Nakon dužeg vremena ponovno sam se družil sa svojom starom ljepoticom. Drhtala je od uzbuđenja kaj sam ju ponovno uzel u ruke. Dobro, možda sem drhtal i ja zbog njezine težine. Ne, nije riječ o nekakvim neprimjerenim nepodopštinama sa svojom ženom već sam išel raspiliti jedan trupac agacije na blanje. Ljepotica 070 (još malo pa bu i tolko godina imala) vužgala je kaj strela nakon dužeg stajanja i odradila posel sa veseljem i bez zastoja. Nije to plastika, komplicirana elektronika i samopodešavanje. To ide, ide, ide, ide i ide.......

Prilozi

• agac070 1.jpg
    agac070 1.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 82
  • agac 070 2.jpg
    agac 070 2.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 80
Posljednje uređivanje:

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Možda da se svaki dan bavim s tim ne bi sigurno toliko pazio.
Nije do toga što se radi ili ne svaki dan, jednostavno ili čuvaš strojeve ili ne, ja sam zahvalan česima što su napravili kabinu takvu kakva jest na zetorima pa ima mjesta za 4 pile, ali svejedno je nemoguće svaku zasebno staviti u posebnu kutiju, za to bi nam već trebala malo veća soba :D

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Nakon dužeg vremena ponovno sam se družil sa svojom starom ljepoticom. Drhtala je od uzbuđenja kaj sam ju ponovno uzel u ruke. Dobro, možda sem drhtal i ja zbog njezine težine. Ne, nije riječ o nekakvim neprimjerenim nepodopštinama sa svojom ženom već sam išel raspiliti jedan trupac agacije na blanje. Ljepotica 070 (još malo pa bu i tolko godina imala) vužgala je kaj strela nakon dužeg stajanja i odradila posel sa veseljem i bez zastoja. Nije to plastika, komplicirana elektronika i samopodešavanje. To ide, ide, ide, ide i ide.......
Djed je 1968.godine kupio novu 075, još je živa.Ne znam da li su te motorke monstrumi ili ti ljudi koji su sa njima radili.Monstrumi u pozitivnom smislu.
.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Uh mi smo ju zvali aran.. dok ju zapalis jaja ti otpadnu. Ali kod nas je radila 40 godina, i jos je po selu isla. U sumi u brdo smo ju dvojca nosili...ali kad je kresnula, i asvalt je rezala, nema greske...ali da sad ju mogu samo gledati, ne pada mi na pamet ju buditi iz mrtvih....

Najnoviji postovi

Na vrh