• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

wannabeFarmer

Novi član
Tu od
27 Velj 2017
Poruka
17
Molim savjet, kupio sam električnu pilu RYOBI, prije sam imao samo neku kinesku motornu koja nije dugo izdržala. E sad s obzirom da nikad nisam imao električnu pilu...u uputstvima piše da se smije koristiti samo RYOBI ulje za lanac, da li je to stvarno istina, ili samo marketinški trik...? Pretpostavljam da mogu sipati bilo koje ulje za lanac...imam od prije ulja koje sam koristio za motornu pa bih samo usipao to ulje.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Kupi jednu litru tog ulja u toj trgovini za slučaj da ako se pokvari pila, pa ju moraš nosit pod garancijom u servis.
A ovo ulje koristi slobodno koje imaš.

• Like
Reactions: ZJ

wannabeFarmer

Novi član
Tu od
27 Velj 2017
Poruka
17
Kupi jednu litru tog ulja u toj trgovini za slučaj da ako se pokvari pila, pa ju moraš nosit pod garancijom u servis.
A ovo ulje koristi slobodno koje imaš.
Pa kolko sam vidio nigdje nema za kupiti RYOBI ulje...evo sad guglam upravo i ništa ne nalazim.
Ali dobio sam deci ulja s pilom, haha...to ću potrošit valjda za pol sata.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,705
Obrati pažnju jedino da li je to njihovo ulje rijeđe od ostalih lancola pa se prilagodi tome, ne znam, nisam upućen u električne pile, nisam imao, nisam radio ali mislim da bez obzira na sve bitno je da bude lancol

wannabeFarmer

Novi član
Tu od
27 Velj 2017
Poruka
17
Pa ne, ne čini se rijeđe, samo tamnije je dosta i nije mineralno nego organsko.

Odlično. Lijepo ti reče Lee: koristi rabljeno motorno ulje, dosta je tamnije od Lancola...pogotovo INA ST200.

Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,538
Prošle godine smo nadjebali (isprika na izrazu) normu, napravili smo 2300 prostornih metara drva, većinom su to metrice ali bilo je i 300tinjak metara rezano odmah za loženje tako da, sve u svemu...dobro je, u Ponedjeljak krećemo dalje, lagano ali sigurno :)
Svaki komad drveta dva puta prebaciš najmanje. Nošenje motrorke, rad sa istom. Sve u svemu nevjerovatno je to količina tereta koju ruke podnesu. Šta čovek sve može.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
E, deda, koja je to debljina lanca. Ja imam 8 mm i isto puca pod silom raketnog pogona...
Planiram nabaviti 10mm

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,481
8 mm nismo mi strgali s puno ozbiljnijim strojevima od 539 tako da nema potrebe za debelim lancem nego kvalitetnim.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Decki, jel ima neko pametno rjesenje za ucvrstiti pilu na traktor?
Konkretno imt 533.
Idem u sumu samo sa traktorom u htel bi pilu nekam obesiti ili zataknuti a da se lanac ne sjebe na zelezu.
Jel netko izumio kakav nosac za pilu na traktoru?
U gajbi bi se cijela razbila, a plasticni kurton za lanac nemam

Najnoviji postovi

Na vrh