problem je što u privatnim šumama neće moći raditi a i onako ih ima jako malo, većinom su vlasnici stari ljudi i te šume (marem kod mene) su đungle, izvale, sušci, sve čuvaju i ne održavaju,, a HŠ za sada daju "samoizradu" ali i to je već sada limitirano, tj. na jedno ime ne možeš raditi 100 -200 m, nije problem OBRT ili OPG, eto moj otac ima OPG, ima 20 krava ali to je na umiranju, zatvoriti će i otiči u mirovinu, s obzirom da je cjena kukuruza takva kava je a cjena mljeka užaš, jedino telci koli koliko ali ni to neće dugo kada je cjena bika 12kn/kg a teleta do 150 kn 25 ispada da za bika od 700 kg kojega hraniš godinu i kusur dobiješ 8400 a za tele od 150 kg 3700 i gdje je tu računica kada računaš koliko pojede i ostolo i nedaj bože da se razboli ili se zadavi i šta već,,,, a i ovo sa drvima je lagano pušiona kada ima budala i ruše cjenu npr. čovjek kod mene radi linije od HŠ i nudi cjepanicu bukvu grab po 200 a hrast po 150 kn, ima na metru oko 70 kn i ruši cjenu svima i nije svjestan da će na takav način propoasti ali njemu je to dosta mada od toga ništa nema kada sjebe traktor i motorku koju ima neč mu ostati ništa ali eto uvijek postoje idioti, npr. ove sezone od takvog sličnog sam kupio 50m tzv."okruglice" bukve graba po 100 kn/m, a isto prodavao po 150 radio je u liniji pokraj mene, kum i ja lagano to prevezli i stavli novce u đep nije puno ali nismo se ****** sa šumskim redom, obradom, primanjem, plačanjem, samo prevezli i imali smo skoro kao i on koji misli ako ide s cjenom dolje a će imati više posla, takvih je pun ***** zato se šumariji višđe i ne isplati sama izrađivati već daju obrtinicima koji sami sebi ruše cjenu a ima posla za sve samo to neki neshvačaju