Pa vidi se tko je na čelu HŠ,čiji prijatelj i kolika hvala o dobrim rezultatima,treba namiriti ono drvo koje je otišlo privatnim pilanama diljem Ljepe naše a plačeno je jako malo ili nije ni plačeno,osobno ove godine uzimam na ljeto kraj moje zemlje bude rušenje u mladoj šumi,ovo gdje je tehnika mi ne odgovara cjenovno i ona njihova uspostava šumskog reda me izludi,blago onima kojima su preci ostavili privatne šume,imaju brigu manje
Možda će moj odgovor biti malo off, ali me ovo da ne kažem neku prostu riječ. Moram se početi kontrolirati
.
pa tamo je još uvijek politika ne talasaj. raja će platiti. radio sam u hš-u i kad mi je trebao biti "ponuđen" zadnji ugovor za stalno dobio sam nogom u guzicu. Samo zato jer sam imao stav. A to je ono što u toj firmi ne smiješ imati. Govorili su nemoj tako, to ti je kolega. Ja nikad neću biti kolega drvokradici. Čak i moji prijatelji s kojima sam ostao u kontaktu nakon faksa, ne vole čuti istinu. Ne vole, jer i sami znaju kakva je situacija i pokušavaju se provući kroz tzv. promjene neokrznuti i neokaljani. Onda im kažem da su upravo oni crne ovce, nevoljko to prihvaćaju.
Nema rezultata kad kriminalci još uvijek rade u firmi. Da ne bi bilo da nemam dokaze za to. Imam i fotografije, čak i dva kratka video snimka od pola minute koje sam uspio snimiti i zbrisati. Taj čovjek ima takvo zaleđe, da malo tko zna za to. Meni je trebalo četiri godine da otkrijem. Ostao sam zaprepašten. Lik svako malo bude na tv-u. Kad sam želio nešto pokrenuti, odvjetnica koja mi inače sređuje papire mi je rekla, ako to pokreneš, više mi ne dolazi. Eto, mudrome dosta, koliko je to ime i njoj utjeralo strah u kosti.
I ova poskupljenja. Kad sam onu moju bukvu srušenu nudio čovjeku za 200 kuna metar. slagano na 1,2 m visine rekao je da sam skup. Pa sam ga lijepo onda uputio da si ide kupiti u šumariju. Neka raja plati.
Ima niz primjera "uglednih" šumara. Pa kad vidite da je osnovana komora inžinjera šumarstva i drvne tehnologije, kao da bi se postao ovlašteni inženjer šumarstva, to nije ništa drugo nego zaštita kriminalaca i prikrivanje iza žiga ovlaštenog inženjera kao i sve ostalo. Čast izuzecima.
Na jednom skupu koji je bio, veliki i učeni i iskusniji šumari su samo riječi hvale imali za sebe.
Ja sam im rekao, da ovako kako se radi, uskoro će nam obični grab postati glavna vrsta. Na domjenku poslije se nitko nije sa mnom želio razgovarati. Nije bitno. Mogao sam se najesti ko prase, da mi nitko ništa ne prigovora.
Da ne pričam o ukupnom prometu u godini dana i friziranju podataka da na kraju godine budu u plusu bijedan iznos. Sramota. Sve će to raja platiti.