pozdrav svima trebam savjet kupio bi vitlo za svoje potrebe max 80m godišnje razmišljam o karasovim vitlima koji im je omjer ulazne i izlazne brzine dali su prebrza i koliko tona preporučujete traktor je ursus 335
kod mene se drva izgleda sama delaju u šumi...:supz:
uz Jonsoreda 2165 (Husqwarna 365) koristim i Stihl 260 koju sam kupi bez vodilice i montirao sam na nju 32 cm i 28 zuba, radim sa njom sa jednom rukom, rezervar 3 dcl nikako da potroši, lagana oko 4,5 kg, ma savršena
Znaci isplati se stilovka 260 za te novce,,,,,al meni je malo preskupa..jel znate ista o husqvarni 435 koja kosta 2900kn nova...a stihl 025 repariranu polovnu za 1500,,,sta vi mislite
je istina preskupa je ali šta se može ovisi koliko radiš imam kolegu isto dosta radi šume i za granje koristi 170 i 180 kaže, ma tko ju šiša kupiti ću opet novu a ova će biti za djelove, hheheheh
ako ti je u blizini voćnjaka šuma gotovo nemoguče je riješiti sve stršljene... no umanjiti štetu možeš tako da ih loviš već od proljeća, plastična boca sa pivom je odličan mamac, tako rade pčelari...Jel ima kakvog spasa od stršljenova kad zrije jabuka, ja stavljam plastične boce pa u njih narežem jabuke i malo vode i bude ih po pola boce, ali svejedno rade štetu, a i ovako su opasni po ljude, imam pravu najezdu.
Pa jel kod vas opče bilo snjega nemrem vjerovati ovoj slici da čovjek vozi drva j..em ti kod nas još po trideset centimetri da popizdiš ...
Ma strašan je kolega, s tim 539 je izvuko drva i drva...iz ovog klanca bi se teško izvukao traktor 70-80 ks s prednjom vučom po ovakvom kakvo je sada....bome je hrabar kolega, natovario 5m i na ovakav uspon pod blatom i snijegom, nema šanse da izađe....
poslikaj to vitlo da vidimo samoizradu, koliko se vidi nož, sviđa mi se, a vitlo nije previše udaljeno od traktora....
Kod mene se radi po šumama pun gasDa je i kod mene ovoliko snijega i ja bi bio u sumi a jos ga ima 20-30cm tak da nista i navodno ce ga bit jos do 30cm tak da nista u skoro vrijeme od ovakvih akcija u sumi:icon_e_biggrin: