• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Tako se mogu pilit drva do xxx debljine ako su za lozenje, sta deblje to je veci ucinak jer je veca razlika od dna do visine 1-1,5m

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Budem, ak kaj odlučim. Ak ko kaj dobro punudi, ne volim prodavat za niš, onda bolje ne prodajem. Imal sam specijalci svakakvih za hraste, al svi bi na meni masno zaslužili, a meni sitno platili, to mi nije pošteno.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Koje to vitlo ima 100 metara sajle,mislim da moj Krpan ima 70?
Ima dosta vitlova sa sajlom dužom od 100 metara. Zavisno od terena i potreba.
Vitlo koja sam ja naprvio sebi staje 140 metara 14mm sajle , i mogu da namotam još jedan red , ali da mi nebi spadala ostavljam jedan red prazan. A 12 mm staje 180 metara i takođe ostaje jedan red prazan. Nekoliko sam pravio vitlova, a za sve sam pravio doboše da staje oko 120 metara sajle, sve ispod 100m se mora nositi nastavak. Vjerovatno i Borislav uz svog gvozdena ponekad nosi nastavak.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Tako se mogu pilit drva do xxx debljine ako su za lozenje, sta deblje to je veci ucinak jer je veca razlika od dna do visine 1-1,5m
Tako se moze samo poginuti, ali ne prizivam nikome...kad bi ti kleknuo pod jelu visoku 25-35 metara ili pod hrast od 7,8,9 kubika ne bi vise tako razmisljao...
Malo sale - kod tebe su mlecani odradili taj dio...😉😉😉

CetojevicM

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2015
Poruka
123
Patnja je vitlati na veliku udaljenost, bude tu puno prepreka, pa se mora prekopcavati, nekad se ne vidi trupac pa se kasno reaguje kad naidje na prepreku
Ja vise volim ako je moguce sa traktorom prici sto blize kladi pa privitlavati

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
A bum videl, kaj si kupac? Ili gledaš kak bi i ti zaslužil? 😂
Ja trebam drva za sebe i moj kum isto treba, a kaj se tiče tehničke građe s tim se ne bavim, ali nikad se ne zna.
Znam ti dvojicu-trojicu koji koji hrast plaćaju dosta dobro, pa ih lako pitam ako hoćeš.
Njima prodaš tehničku građu, a ja uzmem ostalo za drva (vrhove, ono kaj se polomi...)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ima dosta vitlova sa sajlom dužom od 100 metara. Zavisno od terena i potreba.
Vitlo koja sam ja naprvio sebi staje 140 metara 14mm sajle , i mogu da namotam još jedan red , ali da mi nebi spadala ostavljam jedan red prazan. A 12 mm staje 180 metara i takođe ostaje jedan red prazan. Nekoliko sam pravio vitlova, a za sve sam pravio doboše da staje oko 120 metara sajle, sve ispod 100m se mora nositi nastavak. Vjerovatno i Borislav uz svog gvozdena ponekad nosi nastavak.
Al to su samogradnje

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Tako se moze samo poginuti, ali ne prizivam nikome...kad bi ti kleknuo pod jelu visoku 25-35 metara ili pod hrast od 7,8,9 kubika ne bi vise tako razmisljao...
Malo sale - kod tebe su mlecani odradili taj dio...😉😉😉
Pa ja zagovaram na stojecki pilit na visinu metra i pol od poda a ne da klecim pod drvom

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
kupljenac, to su same hrge od grana...
eventualno kakav stup za sjenik od toga...sreži na pilani pa pestuj... 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh