• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Kod vas ima isto ovakvih, kaj ideju u drugciju šumu bez lugara?? :unsure: Za ove je najbolja motorna pila na baterije. Nema buke...:hahah:

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ima, i oglašavaju se po fejsu kak drva imaju svu dokumentaciju i čisto porijeklo😌

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Isto se zove lugar, onda je sve isto, samo mislim da netreba lugara za ove kaj kradu drva, mislim da oni zruše kaj im se sviđa i po gasu van iz šume.
Moram te malo spotat... i ti si sjekao stabla a da nisu bila doznacena...

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Ima, i oglašavaju se po fejsu kak drva imaju svu dokumentaciju i čisto porijeklo😌
Ti si mi malo čudan, sve znaš kako to ide... Možda si ti onaj.... 🤭

Ima i kod vas puno? Imaš puno ti šume? I jesi kupio traktor?
Pa nađu se tu i tamo.. :confused: Ima obiteljsko šumu za drva... Još nisam kupio traktor, sad nešto drugo riješavam...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Moram te malo spotat... i ti si sjekao stabla a da nisu bila doznacena...
Jesam priznam, al se javio lugaru i rekel mi kaj ga zajebavam, zna kak ja rušim i kolko, ja to tak da se malo rekreiram, al da rušim 10 bukvi onda bi morao doći. 😉Bil je kod nas u šumi prošle godine pa zna da ja rušim iz hobija samo. Ak zrušim dobro ak ne ne.
Mada imam baš volju da rušim zaozbiljno. 😊
Pa nađu se tu i tamo.. :confused: Ima obiteljsko šumu za drva... Još nisam kupio traktor, sad nešto drugo riješavam...
A kaj bi uzeo 558 ili.? Na kakvom mjestu imaš šumu? Pristupačno ili?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja danas išel kupit štil za sekiru, i kaje nabolje nema nekog izbora, zel sam jednog za običnu sekiru, a drugog za kramp kaje malo duži, i toga bum nekak prepasal.
Jer veli mi trgovac te sekire za kalat su posebne, po čemu neznam osim po težini. 3kile ima.

Jer moral bum gaciju čim prije kalat da mi se ne zapeće.
Kak dugo može stajat da mogu kalat kolko tolko lepo?

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
75
Nekak mi se čini da si ju dost visoko čvaknul? Ili mi se samo čini? I ko da ti se skoro vrnula nekak? Kak si zadovoljan sekirom?
Pa poslije sam odrezao panj, rezao sam više jer je tako mogla proći vodilica cijelom širinom.
A vrnula se jer je dosta brijeg, i gore su bile grane od drveća u blizini. Vidi se na videu kako je odlomilo jednu granu koja je pala skoro uz panj. Zato sam i gledao stalno prema gore :)
Sekira iskalala u zadnjih 3 godine barem 150 m drva, već čeka nova na stalku...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Srušena jedna malo deblja bukva, cca. 80 cm promjera....zdrava, nije bila trula iznutra
Prelomnica??. Dali trebaš tu da ostaneš?.
Koja ti je dužina vodilice ili koliko zuba i kojeg koraka, ozbiljna dužina vodilice, za rušit dobra.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Brzina pomjeranja i premještanja u sajlanju. Ovo je poslednje povlačenje u prva tri je bilo i više. Uglavnom u četiri puta je izvučen pun šticar kamion. Gure u vrhu vidi se crvena kabina šticara dok je čekao.

Najnoviji postovi

Na vrh