Pa nisam spomenul da je kilometraža problem, a nije niti utrošeno vrijeme.IWANHO!
Nek ti ZJ napiše koliko je km vozil!
Ak su i šuplje, još uvijek bu prilično drv.Ove debele vrbe su u sredini šuplje donji dio znači samo če biti iskoristivo ove gore debele grane
Ak bi imal samo za potpalu, godinama ih ne bi skuril. Takvim manje kaloričnim drvima ložimo u prelaznom periodu. Do prije 10-ak dana smo kurili samo sitne okrugle do 5, 6 cm debljine i bilo nam je toplo. Jedino kaj treba gušće ložiti.Ja sebi dovucem vrbe 15-ak metara u proljeće ,isijecem na kratko i cijepam.Kad se osuse preko ljeta to je strasno kako gori i koristim je samo za potpalu u grijanju ,posle ide bukovina. Evo danas sam opet isao sa ocem nasli smo dobro mjesto ima vrbe uz rijeku ,dovukli nesto malo i ostavili nek stoji.
Je, al 65-70 km na traktoru, iz cuga u jednom smjeru, nije baš lako!Pa nisam spomenul da je kilometraža problem, a nije niti utrošeno vrijeme.
Mačkin dim.Je, al 65-70 km na traktoru, iz cuga u jednom smjeru, nije baš lako!
Ako je deblo šuplje išlo bu sjekirami, a ak je puno onda kalačem.Da samo ovo dolje debelo je problem kalati-usitniti
I moj Štorea 1981. iz Auto-Hrvatske u Heinzelovoj...Moj otac je univerzala iz zagrebačkog velesajma (zadnjeg prije rata) po zagrebačkoj obilaznici i autoputu doma v krizevce dopeljal 😂
prikolica do 5T nosivosti ne mora bit regana, samo ispravna signalizacija.... Provjereno...Da su kvalitetnija drva, kamion bi vjerojatno bil dobro rješenje, Za ovu kvalitetu mi se čini da bi prijevoz bil preskup u odnosu na vrijednost tovara. S traktorom to nije jako daleko, računam na 1,5 vuru prazan, 2 vure pun i vuru utovar (vrijeme penzićima obično nije problem). Išel sam jemput 42 km prazan. Trebalo mi je vuru i 45 min. Samo mora biti lijepo vrijeme (nemam kabinu) i malo toplije nek je sad. Znači vožnja drv tek u ožujku ili travnju. Za vožnju mi je najproblematičnija prikolica, Riskirati s vlastitom nereganom (signalizaciju imam), ili posuditi neku reganu.
Rušenje bi možda, ovisno o vremenu, mogel oddelati i u prosincu ili siječnju. Kaj mislite, bi li bilo bolje srušiti čim prije pa da to leži na livadi do proljeća, ili pričekati s rušenjem do kraja veljače, odnosno početka ožujka.
Srušiti vjerojatno ne bu problem jer dolje nisu deblje od 90 cm (2 duljine mača), ali me dosta plaši raspiljavanje na kratko. Na mjestu gdje počinje granje, najdeblja vrba ima promjer veći od 2 m.