• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
75
E to neznam, mada sve je moguće 🙂
Nego kakav je ovo lik?
Isto mu nejde rušenje 🙂
Žao mi je što Vas moram razočarati, nije da mu nejde rušenje - ali to je rušenje kak bi se trebalo rušiti, po školski. Ali još uvijek bi pao ispit za sjekača jer je previše dugo rezao završni rez i drvo je samo palo. Da prođeš ispit drvo mora pasti nakon što sjekač upozori na pad i s kajlama ga natjera da se sruši. Kažem to je po školski, a drugo je kak mi to radimo, da li radi neznanja ili veće produktivnosti.
 

TangoM

Član
Tu od
7 Lip 2020
Poruka
75
Mislim da ovo nije Vule rušio nego neki njegov radnik. U suštini čovjek snima posao od kojeg živi, ja nisam profi drvosječa da ga mogu kritizirati, ima dobre klipove, uočio sam ponekad neke propuste, ali generalno kanal mu je OK.
Ostao sam šokiran sa činjenicom koliko je u Njemačkoj sve oko drva toliko restriktivno.
Kanal vrijedi pratiti.
 

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,602
Propusta uvijek ima i kod svakoga, da bi napravio sve po "školski", svako obaranje, svaki panj...mislim da malo koji drvosječa bi uspio napraviti normu, ali bit je da se radi po tim nekim smjernicama koje su zadane prije svega zbog sigurnog obaranja a zatim i da se roba ne uništi. Znači dubina zasjeka, kut zasjeka, visina završnog reza, debljina prijelomnice...to je uglavnom izraženo u % od promjera stabla, e sad, ako se radi na natjecanju onda se gleda da sve to bude baš po tim normama, inače se gleda da bude približno, odstupanja nisu problem dok ne utječe na sigurnost sjekača i/ili iskoristivost robe
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Pa nije tanko, možda tak izgleda, nisu se zapekla za 2 tjedna 🙂mokra su još jako. Ali očem to čim prije skalat da mogu dalje sa poslovima. Ide dobro al nemam snage po sparini kad dojdem doma sposla.
 
Na vrh