• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Oprosti, ali nisam ništa loše mislio, samo sam rekao da smo svi individue i svako ima svoje viđenje.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Ma nije problem nikakav, ja također samo navodim svoj razlog zašto sam rekao to što sam rekao, vidio sam dosta recenzija gdje neki prigovaraju upravo te velike okidače na hq kao manu, meni osobno je to prednost :ppozdrav:

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
111
Hvala svima na odgovoru,Kolko bi bila cijena vitlanja ako je veliki brijeg? i koliko cijena kalanja drva ako su kod mene doma pa mi ih netko skala na dvorištu?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,895
...i koliko cijena kalanja drva ako su kod mene doma pa mi ih netko skala na dvorištu?
Ja sam plaćal kalanje trupaca, ispiljenih na metar, dakle izradu metrica i slaganje u klafter, mislim 35kn/prm.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,003
Ima ko informacije de nam je pomoćni profesionalni šumar? Kala još drva ili ga je susjeda dohvatila🤔

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,028
Evo moje pokretne pilane. Ispilio sam topolov trupac debljine 70 cm, dužine 420cm na fosne debljine 5 cm.
Trupac je imao cca 1,5 kubika i bio mi je pretežak da ga sam natovarim sa svojom opremom i odvezem na pilanu. Zato sam ga ispilio na fosne iz kojih budem izrezal letve za krovište za šupu. Na jedan rez je otišao jedan rezervoar goriva. Dobro je da pila ima i dodatno ručno podmazivanje lanca jer je list dužine 90cm pa ga treba jače podmazivati u takvome poslu. Uglavnom ide dobro, ali to je posao za mladiće. Zato ako ima zainteresiranih...... :ppozdrav: :) Nisam nosio mobitel sa sobom da poslikam rezultate rada. Pila pjeva od veselja kaj ima bedaka da ju povremeno upali i stavi u pogon.

Prilozi

• stihl 070.jpg
    stihl 070.jpg
    77.6 KB · Pregleda: 69

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,028
Da sam mlađi i da imam pomoć već bih ja sklepal pokretnu pilanu na motor. Vidim da ima tih pokretnih pilana, ali mi se čini da je to za sitniju robu. Razmišljam kak je šteta prodavati topolu u trupcu jer nema nikakvu cijenu. Bilo bi bolje da se to ispili na fosne/daske i da se tako prodaje, ali za to treba oprema i težaki.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Evo moje pokretne pilane.
Jesi ovo kupio negdje ili sam radio, ako nije problem da li bi htio staviti više slika kako izgleda, mislio sam si nešto napraviti ali nisam nikada vidio u živo kako izgleda a malo mi je puno 1000+ kuna platiti nešto što ću koristiti jednom godišnje

Najnoviji postovi

Na vrh