• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Ake1230

Novi član
Tu od
23 Kol 2022
Poruka
2
Pozdrav ,dijete mi je nasulo gorivo u spremnik ulja za podmazivanje lanca.sto i kako uraditi.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Moja prikolica ima stranice visine 1,2 m a i duži i širi je sanduk pa kad natovarim iznad stranica ima 8-8,5 m. Ovde su stranice 40 cm. Moral bi ja svoju onda pod 10 m računati… 🤭

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Kupovao jednom metrice složene u dvorištu. Likson veli 10 m. Složio sve na prikolicu i velim tu nema 10m. Likson me ne pušta iz dvorišta i zove sina. Velim mu sinu - koliko izmjeriš toliko plaćam. Izmjerio 7m, iako je bilo manje, ali je zaokružio!

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Kod mene susjed svaku godinu mijenja dobavljača drva i uvijek isto. Prošle godine mu je dovezao cca 10m drva, prodao mu uredno pod 15m. Ja i otac gledamo, tu nema sigurno 15m drva i tako je i bilo, ali on uvjeren da je. Sad ove godine mu je dovezao cca 15m drva, ako je uopće i bilo, ali mu uredno naplatio pod 20m. Sam si je kriv, što drugo da kažem, a dotični samo vidi priliku. I što je još najgore, on je uvjeren da je to tako kako mu je ovaj rekao, a dobro, plaćaj onda.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da ponovim gradivo, molim neka netko napiše ponovo što podrazumijeva "metar drva", molim opisati / prevesti u sustav mjere - kao mjeru za volumen, 1m dužine x 1m širine x 1 m visine. Tako ja u svojoj glavi vidim 1 kubni metar. Isprika ako netko misli da je ovo provokacija.
Što je ovdje metar drva?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Kako drva ne možeš složiti u puni kubni metar, nekad su to bile složene metrice (1 x 1 x visina1,2) m
A danas je to ono kaj ti ko uvali! :hahah:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
drva mogu biti u kubičnim metrima, prostornim metrima, nasipnim metrima itd...
da ne zbunjujete @plus-a molim da specificirate svaki put o kojem se metru radi... :p

Najnoviji postovi

Na vrh