• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Evo i moje zanimacije. Moje tri vjerne družice, ručni kalač i IMT 539. Nije kak na moru, ali je jednako ili još više vruće. Popil sam 4 litre vode na dan. Ovo je napravljeno za dan i pol. Srušeno, izrezano i skalano. Dva debela grabra su pala zbog straha od velke zime i nedostatka plina. Družice su 031, 041 i 064. Malo sam ih više odmaral zbog visoke temperature.
Ti si pravi ljubitelj antikviteta i starina 👍👌🤝
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Ma meni je baš stvarno jedan veliki odmor u šumi, ja se baš opustim i uživam, ne delam puno jer nažalost ne kurim na drva, ali htel bi neku peć nabavit da tu i tam zakurim za vikend kad sam doma.

Nego jel zna neko kolko treba vremena cca da se spili na fukre 20 kubika drva ovo kaj se kupi od šumarije, kaj doma dopelja kamion? I kak se to računa? To piljenje na fukre nije skupo?
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,348
Oko 50 na dalje kn po metru računaju s banzekom tak da pretpostavljam da je i to tu negdje.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,348
Meni je za jedno cca 5 kubika trebalo oko sat vremena, ako se ne varam zadnje što sam pilio. A sve ovisi o debljini, da li imaš kakvu pomoć ako treba okrenuti, vrijeme brzo prođe dok se radi.
 

Najnoviji postovi

Na vrh