Znači kad mi je stablo daleko od vitla 20metara, ja mogu da iskoristim 3 t.
Zbog cijene ili pristupačnosti?niko ovamo kod nas te Slovenske vitlove ne smatra nešto specijalnim.
Ne,nego dovoljno je ljudima da vide kako ta vitla loše slažu sajlu i kad vide one špage za vitlanje umjesto ručke.Zbog cijene ili pristupačnosti?
Te špage mogu da spase život ako slučajno lanac ili sajla puknu,nisu one bez vezekad vide one špage za vitlanje umjesto ručke.
Kako kome.Njihovo znanje i tehnologija je space šatl za Gvozdena i ostale garaža majstore
Ko kaže da je teško vitlati sa ručkom, to možda kod Slovenskih vitlova,kod mog vitla jednom rukom potegneš ručku do kraja lakoćom a ako hoćeš možeš je i ostaviti u tom položaju da je ne držiš i može se vitlati iz traktora.Jel bolje ko sivonja navlačiti ručku cijeli dan pa da te drugi dan bole leđa i ramena ili uzeti špagu i odmaknuti se od traktor
Ima u ponudi i hidraulično upravljanjeA tek kad bi probali hidrauličko upravljanje
Zalostan je tvoj inžinjering. Po tvojim računima ja ne povlačim ništa teže od 1 tone, vitlo je teorija u praksi ga nema., odavno mi je pukla osovina. Ali praksa kaže 21 godina rada.Hoćeš reći da u 3 brzini vitlaš drvo koje je 1,5 m promjera? Kod promjera bubnja 400 mm, i 100 o/min bubnja imaš brzinu vitlanja preko 2 m/s. Na videu baš ne izgleda da je tak brzo, zapravo baš i nejde… Nešt ne štima u podacima…
Bilo bi poželjno pričati o onoma što je tvoje i sa čime se ti susreće. Šta postoji u svijetu, Kanada, Brazil, Austrija.. i gdje si ti u tim pričama, i ko si ti u tim pričama.A tek kad bi probali hidrauličko upravljanje, daljinski, hidro izvlačenje... Pa čudili bi se tome ko oni bušmani flaši coca cole iz filma Bogovi su pali na tjeme...
Da stari moj samo ti delas u sumi..mi ostali se secemo i brojimo lisce na drvecu.Zalostan je tvoj inžinjering. Po tvojim računima ja ne povlačim ništa teže od 1 tone, vitlo je teorija u praksi ga nema., odavno mi je pukla osovina. Ali praksa kaže 21 godina rada.
Bilo bi poželjno pričati o onoma što je tvoje i sa čime se ti susreće. Šta postoji u svijetu, Kanada, Brazil, Austrija.. i gdje si ti u tim pričama, i ko si ti u tim pričama.
Valjda u ovom forumu pričamo o sebi i svojim iskustvima, svom umeću i načinu rada. Poželjno bi bilo svoju ulogu predstaviti. Ja pišem i pričam svoju priču i svoj stav i svoja mišljenja, svoja iskustva i moje poznavanje, moje poznavanje i rad svojih ruku. I ti i mnogi imate prazne priče, a dela vam nedostaju.