• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,535
Sonnyyy, buš se zaj...l i platil. ☺️ Znam ih par. I sad kad je i ova garnitura na radnim mjestima. A kamoli ne kad je bila garnitura kaj je sad u penziji.
Eto,upravo si rekel da ništ ak nisi špagu namazal. O tome i je riječ u ovoj priči. Ak nema masti,nema drva

turke

Član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
98
Meni to nije jasno kak za nekog ima drva a nekog ne, evo meni sad sused uće uvaljat 4 rali šume za 5soma€🙂
Ja mu dajem 3,veli da mora razmislit🙂kaj bum snjom nezmam.
Šogor kupil jedno 15 rali šuma . Cijena od 500 pa do 2000 eura po rali . I to većinom od ljudi koji su otišli u grad . Samo da se riješe . A ima i pametnih pa cijene po5-6000 eura ral i to ode odmah .

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ima šuma koje vrijede 5-6000€ ral, ali rijetko. Ja sam platil 1000 čhv 2000€ al se isplatilo…

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Sonnyyy, buš se zaj...l i platil. ☺️ Znam ih par. I sad kad je i ova garnitura na radnim mjestima. A kamoli ne kad je bila garnitura kaj je sad u penziji.

Stvarno da su dobili da si sami ruše i izvlače van? Možda ih osobno znaju, pa je neka obostrana korist
Super ak se može. Nema problema platim rundu 😀 :ppozdrav:
Šogor kupil jedno 15 rali šuma . Cijena od 500 pa do 2000 eura po rali . I to većinom od ljudi koji su otišli u grad . Samo da se riješe . A ima i pametnih pa cijene po5-6000 eura ral i to ode odmah .

Negdje je jeftina, pogotovo ako je na lošem mjestu, nema puta i slično ali ovdje okolica Medvednice/Bistre, ne znam baš da će netko dati 4 rali šume za te novce, pogoto sad, jedino ak je prazna/močvara ili tak nešto.
Možda je istina, ali forumašu Kupljencu baš ne vjerujem 😅

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,494
Kolega s posla je iz Pile i veli da je to državna šuma, nema tu baš privatnih puno a ni mogućnost za rušenje. Lokacije iz kojih se izvlači su sve samo ne baš pristupačne. Ako su oni domaći odustali od tog biznisa onda ne znam da je to baš samo tako. Sljeme je dosta devastirano i srušeno.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
kubik je 242 kune za bukvu i grab, a ak si sam rušiš 169kuna🙂
Ako je ta cijena na cesti onda je samoizrada preeeskupa, zapravo jesu takve cijene, kod mene nema bukva i grab vec jasen i hrast, prostorni metar je bio 230-250 kuna na tvrdoj cesti, znaci metrice, ne vmo, a samoizrada je bila 150-180 kuna prostorni metar. Jbm ha ja tko ima racuna za 70-80 kuna po metru radit.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Ima šume dok ne dođu igrači.

Prilozi

• Screenshot_20230118-212651_Chrome.jpg
    Screenshot_20230118-212651_Chrome.jpg
    29.1 KB · Pregleda: 73

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,761
dns provjereno, u međimurju nema drva za samoizradu...rekel mi da budu oni trupce radili i vukli van...

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
490
@Kapetan_broda_Kupljenec
Evo friska informacija iz šumarije Zagreb. Nema upisa na listu do 1.4. Sad mi reci sto misliš da će biti iza 1.4

Šumarija Stubica, prvo snabdijevaju lokalne a i za njih nema do proljeća upisa. A mene koji sam im prek brega bi bilo vjerojatno nikad

pa eto ja ti nudim slijedece:
Ako možeš dobiti drva kak kažeš da možeš, ti naruči. Ja platim, ispilim, iscjepam i dobiješ 1/3 drva za telefonski poziv i dogovor sa šumarijom.
ponuda vrijedi do

Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ako kupiš šumu, moraš kupit i oružje...jedno bez drugog uskoro neće moći funkcionirati... :oops:
poglavito zbog ovakvih šerif igrača...
ajde da oni čiste nekakva zapuštena zemljišta, uzimaju biomasu uz pruge, ceste, nasipe (čitaj javne površine koje se ne održavaju) i to spaljuju, ali rušiti 80 godina staru šumu, samljet je u sječku i spalit, to može samo kod nas...
i još dobiju i poticaj...a u konačnici to podiže cijenu drveta za narod, ali još gore, narod niti ne dobije drva...
sve naopako, i tako već desetljećima...ustvari, negdje od Marije Terezije...

Najnoviji postovi

Na vrh