• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Pa kaj nema nitko nikakvu pilanicu u blizini prorezi i nek ga susi...koliko cm debljine toliko godina...

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Danas sam pokupil nekaj cjepanica kaj su ostale od jeseni i nadopunil prikolicu sa granjem. 67D26DDF-90C0-44B2-9D3B-C642718384D1.jpeg
A bila je i neka nova kombinacija na probi. Nažalost bil je skoro mrak pa nisam stigel neko ozbiljnije drvo potegnuti nego ovu bukvu promjera 40-ak cm koju je vjetar srušil. Krpan je potegnul cijelu bukvu zajedno sa granjem van a Fendt je bil na ler gasu ( zaboravil sam dodati gas kad sam izašel iz traktora)😬
Za sad mi se vitlo čini pravo jako a nije 10 ni 15 tona… 😁 Zahvaljujem gugl meštru @ZJ na sugestiji kak uključiti stalni protok na hidrauličkom izvodu… 🤭
C164BD86-A65A-4AF0-B738-C4B559786454.jpeg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Joj mislim da mi se to ne ispalti, nezam kaj bi snjim, a imal sam kupce za neke hraste al nebi švercerima prodal, bolje ja to pilim i uživam u piljenu sa motorkom.
Ne vidim stvarno kaj bi snjima.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
A joj!!!
Prodaj nekom prijatelju koji zna kaj bi s tim...
Steta je da 90, 100, 120 godina tu raste lijepo je odradio sve, imao dobre uvjete i srece pa da zavrsi pod sjekitom i spaljen u peci...
Planiraj nekako da skupis 10 ili 18 m3 trupaca i s tim mozes kaj hoces s minimalno 100-120 eura po m3 (a suhu dasku nedavno vidio oglas 750 eura m3)
Pronadji kupca nek zavrsi na pilani -oplemeni njegovo postojanje!!!

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
A šta fali šverceru? Ako pošteno plati, gdje je problem. Ti sretan, on sretan. I on mora od nečega živjeti. Nije njemu kamion i ostali strojevi pali s neba.
300-350 eura po kubiku je tebi ništa? Ako je furnir može to ići i 400++

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,764
Ma ne bude oni neki kupci trupaca od mene zaradili , znači da i oni trgovci od kojih kupuješ aspem i motorne pile nisu zaradili od te tvoje kupnje?
Jedino ako ti nabavljaš stvari ispod pulta po proizvođačkim cijenama, bez trgovaca, bez marži, bez PDV, onda je to neka druga priča. :rolleyes: :coffee:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Meni je to sve hobi, opuštanje nakon posla, ne kužim se u to ništ puno.
Ali sad da ja to hoću prodat moram otvarat licitaciju, pa ko da više, licitacija prvi put, pa drugi, pa treći, neda mi se to i nemam vremena. Ovak ja to spilim i nemam brige, bar takve robe ima, nije potražnja za tim🙂
Ovak ja guštam bez brige i licitaže🙂

Najnoviji postovi

Na vrh