• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ali ja želim najbolje i pticama, srnicama, zajčekima i ostaloj divljači . Ne samo sebi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Niko vas ne sili da ga točite, dečki svako zna sebi najbolje🍺🙂👍
Kak sam rekel neke stvari se nedaju objasnit i to je tak, dok vi vidite frižider, vidite jer, ma neću niš pisat. 👍🙂🍺🍺

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Zašto ljudi uvjek šparaju na bitnim stvarima..felge na autu moraju biti ali komad dobrog alata brus.
ja mogu reći u svoje ime barem što se tiče oštrača, nisam baš bio oduševljen oštrenjem na njega i uvijek sam radije oštrio turpijom, onda sam u lidlu naletio na ovoga za nekih 160-170 kuna, reko jbmi se ak mi se ne bude svidio da ga i bacim za te parenakon par oštrenja dok sam se malo privikao na njega sada mi je sasvim dobar...od malo kvalitetnijih sam nalazio oregon za cca 200 eura a to mi je malo previše, ovo što si linkao mislim da ću ga ubrzo naručiti, hvala za link :ppozdrav:
Nakon vađenja kajle sam napravil mali ubodni rez za koji nisam siguran je li možda prenisko.
Kad sam prestal rezati završni rez i krenul po kajle, nakon kaj sam se odmaknul cca 3m bukva je sama krenula i kajle nisam trebal.

Svaki komentar je dobro došel za eventualne korekcije ubuduće.
što se ubodnog reza tiče, nisam siguran što kaže struka ali po mom iskustvu bitno je da ne bude niži od zasjeka i da ne bude viši od završnog, po meni idealno je ako je u ravnini sa završni.
Ali imam,,,"prigovor" u vezi kajli, po kajle se ne ide, kajle i sjekira moraju biti pored panja, čim lanac uđe u drvo toliko da kajla može neoštećena uć i da ne udara lanac tada se zabija, ne silom, tek toliko da je tu, da drži drvo da stvarno ide u željenom smjeru, odnosno da mu ne da da ide kontra, dalje kako režeš tak pomalo nabijaš kajle, kad odrežeš do kud hoćeš/smiješ tek tada vadiš motorku i obaraš stablo.

A evo moje današnje zabave
334146419_3321979458068542_3540969231181278332_n.jpg 334787390_595349298809317_5534943039628165765_n.jpg

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Nije bil demanti posta prije gdje piše rashladna vitrina. Samo tvrdnja da je tak po zakonu. I ko je onda išel v školu u vatrogasni dom 🤭

I ti si veliki optimista. Nije ti nama bedakima sam tak nekaj objasniti🤣🤣🤣

Najnoviji postovi

Na vrh