Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 11,264
Kad si gizdav!
Imam 5 traktorskim prikolica granja od jele! Sve besplatno trpaj i vozi!
Imam 5 traktorskim prikolica granja od jele! Sve besplatno trpaj i vozi!
Pa to je još jeftino. Kupi traktor prikolicu pilu kalac Registriraj sve sto treba. Sve natoči dobrim gorivom i uljem. Odi u šumu sruši izvuci ispili iskalaj natovari odvezi istovari….. ja bih svakoga ko kuka malo kolegi @Ghost na par dana tjelovježbe da vidi kako su drva zapravo jeftina. E da, plati i šumariji ili vlasniku drvo…Jel je moguće da su drva po 85€? Od Zaprešića do Zaboka nema jeftinije. Bukva i grab?
Ne znam, jer najprije moram srusiti, to obicno radim pet popodne i cijelu sub rusim.Kolko ti treba za 100 m drvi? Da napraviš?
Jel je moguće da su drva po 85€? Od Zaprešića do Zaboka nema jeftinije. Bukva i grab?
Pa ne nisam upućen kak se kreću cijene? A kak je gacija i hrast.? Tj kaje najskuplje, grab ili?
Kad drugi prodaju to je preskupo.Očito zavisi od mjesta do mjesta, ja imam svoju šumu i da nekom moram prodat drva neznam kaj da mu velim, prevelika muka a malo novci.
Ali opet gušt mi pilit i radit u šumi.
sad je pitanje koliko bi ti novca ostalo za normalno radno vrijeme od 8 sati. Kad odbiješ sve troškove i to kad kažem mislim na manipulativne troškove ali i amortizaciju strojeva i alata.a sam prošle godine plaćao u šumariji drva (za samoizradu) 100 kuna i prodavao po 320-350, sad plaćam u prosjeku 20 eur a prodajem za 55-60