• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,719
20240507_123738.jpg
Dobre su to sikire. Ja sam nabavio isključivo zbog boje da je vidim gdje sam je stavio na lišće. Imao sdm neku bezveze sa oranž drškom ali je vremenom izblijedila i jednu sezonu ostala u šumi. Nosim ih reda radi. Ako treba za cijepati onda ipak koristim sjekire ili klipak koje se mogu klepati i kaliti, sa dosta dugim drzalicama. Vjerovatno je to navika. Ova se najviše karisti u toku sušenja mesa. U šumi ako mi treba onda trebaju i batovi. Jedan je karikaš "moj" 20241231_172145.jpg

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,776
Aj da i ja jednom natovarim pored puta.

Volio bih ako bi mi netko mogao pojasniti, znači šumarija ova drva prodaje za 25eura po metru, a izradu i izvlačenje na put privatnim izvođačima plaćaju 18 eura po metru...kakva je tu matematika, odnosno gdje je računica

5c5e0b98-08b8-4f5f-b193-3f153945a8e2.jpeg 13678ebb-cdc5-4eea-aac3-66de6caf3316.jpeg

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,776
nadam se da će i uvest nekog reda a ne da opet najebe poneki lugar jer je nekom upisao malo manje drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,719
Aj da i ja jednom natovarim pored puta.

Volio bih ako bi mi netko mogao pojasniti, znači šumarija ova drva prodaje za 25eura po metru, a izradu i izvlačenje na put privatnim izvođačima plaćaju 18 eura po metru...kakva je tu matematika, odnosno gdje je računica

View attachment 78969 View attachment 78970
Prosli izbori istrosilo se daj šta daš. Ne prodaju svoju, a neki bi tako i svoju.
I kod mene je tako isto.
Onda se zgrozim kad vidim nečiji komentar kako se to radi sve po zakonu!!

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,776
Prosli izbori istrosilo se daj šta daš. Ne prodaju svoju, a neki bi tako i svoju.
I kod mene je tako isto.
Onda se zgrozim kad vidim nečiji komentar kako se to radi sve po zakonu!!
žalosno je što vjerojatno i jest, ok ne sve ali većina, po zakonu. Ima jedna rečenica koju je rekao Matija Babić, vlasnik Index.hr: "Kada šljam piše zakone, onda su zakoni po mjeri šljama!" Ma ne smeta meni što oni ta drva prodaju kućanstvima za ogrijev, ne smeta mi niti to što ovim drugim plaćaju izradu, smeta mi što meninaplaćuju 18 eura po metru kada idem raditi samoizradu, zašto mi ne naplate tih 7 eura razlike, ili ajde, neka je i 10...ali po toj matematici mene metar drva košta 18eura posao + 18 eura drva koliko platim +10-12 eura prijevoz...
Kaj kod vas sumarija prodaje metricu ?
da, ne uvijek, ne stalno ali trenutno da jer ima puno vjetroloma koji se neće rješiti još barem 2-3 godine

Najnoviji postovi

Na vrh