Bolje betonom, trajniji jeupravo to mi je vulkanizer predložio 😅
Prosli izbori istrosilo se daj šta daš. Ne prodaju svoju, a neki bi tako i svoju.Aj da i ja jednom natovarim pored puta.
Volio bih ako bi mi netko mogao pojasniti, znači šumarija ova drva prodaje za 25eura po metru, a izradu i izvlačenje na put privatnim izvođačima plaćaju 18 eura po metru...kakva je tu matematika, odnosno gdje je računica
View attachment 78969 View attachment 78970
Kaj kod vas sumarija prodaje metricu ?Aj da i ja jednom natovarim pored puta.
Volio bih ako bi mi netko mogao pojasniti, znači šumarija ova drva prodaje za 25eura po metru, a izradu i izvlačenje na put privatnim izvođačima plaćaju 18 eura po metru...kakva je tu matematika, odnosno gdje je računica
View attachment 78969 View attachment 78970
žalosno je što vjerojatno i jest, ok ne sve ali većina, po zakonu. Ima jedna rečenica koju je rekao Matija Babić, vlasnik Index.hr: "Kada šljam piše zakone, onda su zakoni po mjeri šljama!" Ma ne smeta meni što oni ta drva prodaju kućanstvima za ogrijev, ne smeta mi niti to što ovim drugim plaćaju izradu, smeta mi što meninaplaćuju 18 eura po metru kada idem raditi samoizradu, zašto mi ne naplate tih 7 eura razlike, ili ajde, neka je i 10...ali po toj matematici mene metar drva košta 18eura posao + 18 eura drva koliko platim +10-12 eura prijevoz...Prosli izbori istrosilo se daj šta daš. Ne prodaju svoju, a neki bi tako i svoju.
I kod mene je tako isto.
Onda se zgrozim kad vidim nečiji komentar kako se to radi sve po zakonu!!
da, ne uvijek, ne stalno ali trenutno da jer ima puno vjetroloma koji se neće rješiti još barem 2-3 godineKaj kod vas sumarija prodaje metricu ?