• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,201
auspuh husqvarna 372 xp.jpg
Danas sam se malo poigral sa otvaranjem auspuha za Husqvarnu 372 xp. Dodan je još jedan otvor za izlaz plinova jer je postojeći dosta mali. Kvaliteta vara je katastrofa, namučio me jer je lim jako tanki i pregori taj čas. No kako se ne živi od ljepote (barem ne ja) bitno je da bude to funkcioniralo u šumi. Kako obično u šumu idem sam neće nitko prigovarati zavaru. Sad će Husqvarna pjevati punim plućima. Sretno joj bilo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,122
Sad će Husqvarna pjevati punim plućima.
Neznam kak to na Huskvarni ide, ali Tomosakiju kad otvoriš previše ispuh imaš samo dojam (zbog zvuka) da bolje ide, a u stvari dobiješ kontra efekt.
A meni ovo izgleda ogroooomna rupetina.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,201
Isto sam već napravil na par motorki i efekat je dobar. Motorka puno bolje prima gas i ne guši se toliko. Meni se to rješenje pokazalo sasvim ok. Rupetina kao rupetina, svaka se čini ogromna. No u ovome slučaju radi se o ključu za svjećice koji sam odrezal. U auspuh je ušao onaj čevrtasti dio koji sam pobrusil i zaokružil, tako da je vanjski dio dosta širi od onog unutrašnjeg. No vidio sam slučajeve gdje su stavljali i po dvije takve cijevi i nije bilo problema. Barem se nitko nije žalio da je lošije nego što je bilo.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,096
Isto sam već napravil na par motorki i efekat je dobar. Motorka puno bolje prima gas i ne guši se toliko. Meni se to rješenje pokazalo sasvim ok. Rupetina kao rupetina, svaka se čini ogromna. No u ovome slučaju radi se o ključu za svjećice koji sam odrezal. U auspuh je ušao onaj čevrtasti dio koji sam pobrusil i zaokružil, tako da je vanjski dio dosta širi od onog unutrašnjeg. No vidio sam slučajeve gdje su stavljali i po dvije takve cijevi i nije bilo problema. Barem se nitko nije žalio da je lošije nego što je bilo.
Promjenom presjeka otvora na ulaznoj ili izlaznoj komori ili dijelovima za protok zraka gubi se fabrička uravnoteženost, što bitno utiče na radilicu ležaje i kućište. Druga stavka promjenom fabričkih otvora izlaznih gasova dolazi do promjene nivoa buke. Ako se nevaram na 372 pilama nivo buke je 117-119db. Tako da je ta granica blizu.
A sad neko moje kalkulisanje koje sam radio upoređujem sa tvojim, na h61 sam mijenjao klip i cilindar i od standard 48 ja sam stavio 52mm. Pored povećanja zapremine nije mi standardni auspuh gušio.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,201
Vrag po decibelima. Ja sam služio artiljeriju pa mi ta buka više ne smeta ili ju ne čujem. I ja sam u početku bio sumnjičav prema takvim prepravkama, ali sam se uvjerio da motorka ide puno bolje kad je auspuh otvoren. No, sigurno da i tu ima granica što se tiče rada motora. Što se tiče radilice, kučišta i ležajeva siguran sam da mene budu izdurali.
Da, postoje i neka istraživanja koja su pokazala da korisnici sa ¨malim alatom¨obično teže da imaju velike auspuhe na svojim mašinama. :confused: :confused:

Najnoviji postovi

Na vrh