neče ništa iči dolje :!: :!: :!: :!: pogotovo traktori, jer su to sredstva za rad i ona trebaju stvarat nova sredstva, to je ko da kupujete postrojenje za tvornicu tj za pogon, ljudi da vam ja velim kolko dođe linija za proizvodnju lisnatog tjesta na guzicu bi pali koje su to cifre, a kad bi vam pokazao šta tolko košta šlagiralo bi vas :!:
tržište traktora je puno manje od automobilskog tržišta, seljaku treba auto, ali onom u gradu ne treba trakotor.
da su seljaci uletili u kredite, ko im je kriv šta ulječu, ako nemaju podlogu za kupovinu, tj da im rata ne opterečuje buđet šta se upuštaju u to.
malo su ljudi još uvijek polupismeni , nek se niko ne naljuti na to, ali činjenica je da su ljudi čuli da su kapitalna 40% i sad ajmo svi u šoping, ali jednu su stvar zaboravili, da su ti 40% morali ipak platit u kreditu, a država je uskočila jer su banke zbog monetarne politike postrožlile poslovanje i uvijete, i tako da zapravo tih 40% pojele kamate u dobroj mjeri.
kakve tu veze ima dizanje cjena, pa vi dobijte 40% bilo to 100000kn ili milijun eura, to je 40%, zapravo na večoj cjeni iznosi 40% malo više nego na nižoj, jedino što je tu ona strana koju niko ne spominje a to su banke, kolko je 7% na 100 000kn ili milijun eura, e tu vas čekam, tu banka broji veči novac.
cjena mlijeka ne ide dolje jer ju država drži, cjene žitarica kad sam vam svima lijepo govorio da sve ide dolje i u lipu vam reko cjenu svi ste me napadali ( ne zanajuči od kud ja znam cjene prije svih i to u lipu)
kad vam velim da cjena žitarica tj pšenice ne bude veča od 80 lipa iduče godine, svi se čude i zgražaju, ali vi donesite odluke o svom poslovanju.
e sad dolazi dio u kojem se svi slažemo a to je novac, da sam ja na mjestu tih svih trgovaca, ne bi snizio cjene jer zašto bi se odrekao svoje zarade, svog prokletog novca kad za novac svi rade, ne za lijepe oči, eto ali ja nisam trgovac...........ali............ :shock: