• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Re: Nova serija

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500

ursus4514 kaže:
:arrow: :arrow: :arrow: .....DE TOMA STA JE KADA TAJ TVOJ SAME BUDE GODISNJE SAM POORAO 120HEKTARA ONDA SE JAVI evo kakav ima mjenjac..... Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link. IMA NA MJENJACU 4 BRZINE BRZE SPORE I U RIKVERC MOZE NAJVISE U 3 PUTA U SVAKOJ 2 POWERA
I DE TOMA TI I TVOJ SAME POKLOPITE SE USIMA ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sinko, ohladi glavu i nebudi bahat!
To (na slici) su ti dva gumba, a ne dvije powershift brzine. Gle, dozvolili su ti da se popneš u kabinu...a pretpostavljam da ti ga nisu dali ni zapaliti, a kamoli probati voziti. Zato ne pripovedaj gluposti i uči od onih koji znaju više.

U

ursus4514

Guest

alo indijanci ja nisam reko da on ima poweshift mjenjac ja sam reko da su to poveri na mjenjacu te 2 žut e tipke i ko kaze da nisam vozio slikat cu sada kad budemo pripremali za kukuruz...

U

ursus4514

Guest

:arrow: ....i da slusaj SADA taj zetor ima 4 klipa sto i je malo cudno za 120ks ali on ima ugrađen intercooler i kada oremo s njim on ilvuce il stoji a 4 puta je lomio vogel&noota a kod vas tu u zagorju je zemlja lagana i taj same nek dode orat kod vas same 80 ks dere 3x14 kod nas zetora 9540 to ubija kolje ga ali tog vogel&noota on je saranjen i kupljen novi lemken euroopal 3x16 da vidis sto se ore slusaj 5jutara 180litara kada s,mo orali zimus to je zemlja tvrda bil nevrjeđam ja nikog ali kada su uzimali zetora sve smo obisli i cak se planirao john deere 5820 ali je on 50000€ a zetor je 50000€ a 120ks nije taj same loš ima moj frend kaze ruko je kada je prosla garancija motora i sad tiuzmi deutz deutz su pravi motori ali mjenjac sve oni igličasti ležaji... :!: :!: :!: :mrgreen: :arrow:

B

Bobo

Guest

Cuj, slusaj starije i iskusnije ljude... OCITO je da nemas pojma o cemu pricas...

Nema powershift, al ima "power-e"... i to dva za svaku brzinu... E, stvarno cudan neki mjenjac...

Molim te da se ne svadjas s ljudima koji znaju o cem pricaju.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

ursus4514 kaže:
:arrow: ....i da slusaj SADA taj zetor ima 4 klipa sto i je malo cudno za 120ks ali on ima ugrađen intercooler i kada oremo s njim on :

Znaš li ti čemu služi intercooler?
Po meni je 4 klipa za 120ks malo..... I nema veze s tim što ima intercooler, 4 klipa je 4 klipa i nije nikako 6.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500

petar kaže:
Po meni je 4 klipa za 120ks malo..... I nema veze s tim što ima intercooler, 4 klipa je 4 klipa i nije nikako 6.

Nije malo, samo kaj nismo naviknuti. Pa i neki drugi traktori imaju 4 cilindra i još više ks. Važan je volumen, a ne broj cilindara.
A kak bi onda iz 6 cilindara izvukel 500 ili više ks?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

OK, možeš i iz 2 cilindra izvuć veliku snagu, ali kakva je tu elastičnost motora, odziv na gas....
Može 4 cilindra, ali kad bi usporedio motor 120ks s 4 cilindra i onaj s 6 cilindara, hm...

U

ursus4514

Guest

kaze mi tetak on je htjeo uzet 11741 ali nije ga bilo i on je 130ks ali 6 klipova ima ovaj jedan iz sela jaci je bolju snagu ima sve

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,500

petar kaže:
OK, možeš i iz 2 cilindra izvuć veliku snagu, ali kakva je tu elastičnost motora, odziv na gas....
Može 4 cilindra, ali kad bi usporedio motor 120ks s 4 cilindra i onaj s 6 cilindara, hm...

Nemaš brige, sve dok su iste ukupne zapremine, podjednako je. Istina, 6-ak je mirniji.
Eto ti primjer: na mojem traktoru je 3 cil, 3L turbo i ima veći moment on 4L usisnog motora. Razlika je u par ks na punim okretajima, no elastičniji je turbak.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Nije bitan broj cilindara, bitna je zapremnina, večina traktora imaju max 6 cilindara, case 500 ima 14.9 l motor i 6 cilindara, CAT 600ks mislim da ima 18 litara motor i 6 cilindara.

U

ursus4514

Guest

:arrow: :arrow: ......naci on se nemoze pregrijat,...ali slusajte ovo jesenas kad smo orali bilo je tvrdo auu derali smo 3 sporom i bio je pod 2 kornjače covjece jedva ore sa 3x14 i ima taj intercooler covjece stalno se pali da ga ladi on da se ne upali doslo bi skroz do crvenog..... :mrgreen: :mrgreen:

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

ursus4514 kaže:
:arrow: :arrow: ......naci on se nemoze pregrijat,...ali slusajte ovo jesenas kad smo orali bilo je tvrdo auu derali smo 3 sporom i bio je pod 2 kornjače covjece jedva ore sa 3x14 i ima taj intercooler covjece stalno se pali da ga ladi on da se ne upali doslo bi skroz do crvenog..... :mrgreen: :mrgreen:

Intercooler ti ne hladi motor, več hladi zrak koji dolazi u motor, hladni zrak ti zauzima manje prostora pa ga zato stane više u cilindre.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967

ursus4514 kaže:

pa dobro ljudi jel ste vi te traktore na putu našli :?: :madmana: mislim da ipak niste :!: ,ti traktori koštaju puno novaca :!: ...i onda u skladu s tim zakaj im ne kapčite priključke s kojima im nebude teško raditi :?: :scratch
ak nemre vuči tri brazde ,pa zaboga zakapči mu dvije onda :!: ;)

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
200

mario kaže:
ursus4514 kaže:

Intercooler ti ne hladi motor, več hladi zrak koji dolazi u motor, hladni zrak ti zauzima manje prostora pa ga zato stane više u cilindre.

Nebrem vjrovati kako hladno odgovaraš na ovakve nebuloze!
Ili si možda vrištao dok si pisao? ;)

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140

ursus4514 kaže:
pa ti momcino neznas gde je levo. cuti i citaj ne pravi budalu od sebe.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Lako tuđim k..... po koprivama mahat. Neka meni niko ne hvali previše zetora, ne može se uspoređivat s bilo kojim zapadnim traktorom.
Kaj se tiče tjeranja traktora u crveno, to ne rade normalni ljudi, ko da ti nikad neće trebat više...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Tu je sada tih 4 cilindara na 120ks :mrgreen: more on imati kaj oče ali nikad neče biti kao 6cil..
s 3×14 bi 6 cil 120 ks letio po zemlji..... ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

ursus4514 kaže:
.......vako marko mos ti pricat sta os ali kod tebe u zagorju je zemlja lagana kod nas imt 577 umire pod 2x16 i to smo orali tablu 22 hektra to je bilo pretvrdo vogel je tamo puco a ovaj lemken ide ali nemoze brzo...a kod vas je zemlja pjeskulja.....
hehe, nije ti imt 577 za 2x16'', a koliko vidim da vi volite ubijati traktore pa se ništ ne čudim, za 577 je 2x14'' idealan plug i zato ne pričaj lovačke priče ;)

Najnoviji postovi

Na vrh