dane001
Aktivni član
- Tu od
- 7 Svi 2009
- Poruka
- 2,262
Ne znam što će biti sa doprinosima unazad godinu dana, jeste li bili na burzi kao nezaposlen-po novom zakonu iz 2011. nositelj i član OPG-a nemaju pravo na status nezaposlene osobe. Neki su morali vraćati naknade koje su primali s burze i još su im obračunali doprinose za mirovinsko i zdravstveno. Najbolje pitati u svojoj agenciji za plaćanja u poljoprivredi. U mojoj (Zaprešić) su jako drage gospođe i hoće pomoći koliko mogu. Možda bi bilo najbolje zatvoriti stari OPG i otvoriti novi. Kod otvaranja novog OPG-a nezaposleni se mora obavezno prijaviti na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Ako ne prelazite 80.500,00 kuna prometa godišnje ne morate ulaziti u sistem plaćanja poreza na dohodak, a granica za ulazak u PDV je 230.000,00 kn. Kod prometa se prati stanje žiro računa s osnove prodaje robe i primitka poticaja. Znači plaćate samo doprinose za mirovinsko i zdravstveno.http://poljoprivredni-forum.com/images/smilies/skype/(wasntme).gif
ja imam nezaposlen člana u OPG-u već 6godina i ništa nisam dobio za platiti,ali neki dan sam bio da ju isključim iz OPG-a ali nisam stigao,drugi puta ću. pitao sam ih za to,kažu da još to nema veze ali ako se šta promjeni da stignem djelovati na vrijeme ali ne vjerujem im ja više ništa.