Hele
Dobro znana faca
- Tu od
- 6 Sij 2013
- Poruka
- 1,961
Mogu samo potvrditi da se nešto mjenja u poreznoj. Sad kad idem na šalter po potvrdu o visini dohotka ne izdaju mi, već me šalju kod referenta od dopunske djelatnosti da mi on da total prihod. To prije nije bio slučaj. Također su ekstra ekstra ljubazni! Za ne povjerovati kao i ažurnost. Svaka pohvala! U ponedjeljak idem ponovo, nešto mi nije jasno oko fiskalizacije. Pa ću vidjeti jel i drugi referent tako ljubazan.
Jesam lijepo potrošio vrijeme i stavio gore link, 6 brošura i zadnja brošura, sve piše u najmanje detalje.
Ne razumijem pitanje
Opet krivo.
Ako ulaziš u sustav poreza na dohodak a nećeš imati prihoda te godine onda tražiš paušalno oporezivanje. Trosak na to je oko 6000kn, porez i doprinosi.
U sustav poreza na dohodak moras u roku 8 dana od pocetka obavljanja poljoprivrede ili primitka vise od 48 tisuca kn izravnih placanja.
Penzići ne plaćaju ništa dok ne prelaze paušal, osim invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti.
Ljudi su masovno otvarali opg i uclanjivali clanove kucanstva jer nisu bili informirani. Sad postepeno dobivaju rjesenja (racune) za doprinose za protekla razdoblja i padaju u nesvjest. Ako i ne plate sada, jednog dana nece moc u mirovinu ako to ne podmire, a dug ce samo rast...
Ne znam kako se to rjesava ali svakih par mjeseci dobimo nesto tih rjesenja i onda ljudi odjavljuju sve clanove opg-a osim nositelja.
Ljudi koji sada otvaraju opg svi moraju placat doprinose, stari opg-i jos ne ali se to sredjuje polako pa ce morat i oni.
Citiram u cijelosti jer je vazno!
Naveo si da ljudi "odjavljuju sve clanove opg-a osim nositelja"
Konkretno pitanje...Ako je nositelj penzic,a prijavljeni clan uz njega nije penzic(recimo clan obitelji - ne znam da li je vazno da je i nezaposlen) da li opg podlijeze bilo kojem obliku poreza ili ostalih davanja?
thx
Konkretno pitanje...Ako je nositelj penzic,a prijavljeni clan uz njega nije penzic(recimo clan obitelji - ne znam da li je vazno da je i nezaposlen) da li opg podlijeze bilo kojem obliku poreza ili ostalih davanja?
OPG koji u poslovnoj godini ne prelazi 80.500,00 ukupnih primitaka, nije dužan biti u sustavu poreza na dohodak, niti paušalno
Zvončica se krivo izrazila, ne možeš biti istovremeno nezaposlen i član OPG-a. Kao što je rekla, svi članovi sada plaćaju doprinose i porez osim penzića do određene cifre.
Nego? Meni su rekli ako nema prihoda ( npr. trajni nasadi) prijavljuje se (OPG) u sustav poreznih obveznika pa radi godišnju poreznu prijavu (ispada povoljnije od paušala).
[QUOTEOvo "umirovljenik" odnosi se na starosnu poljoprivrednu mirovinu.]
Koje su to gluposti, dakle ako si zaposlen možeš još plus toga radit zemlju i imat OPG, a ako si nezaposlen moraš plaćat mirovinsko i zdravstveno, odakle da to plaća onaj koji je nezaposlen. Također ako odjavljuješ članove traže po članu 70 kuna, a kad se upisivalo bilo besplatno, ja ću im ostavit ovako kako je pa nek rade što hoće.