• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Remont motora IMT 540

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Znam da te hauba namucila svaka cast budes nekad drugi put sredio blatobrane!!

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Svaka cast odradil si ga super a boja trupa i limarije jebenica,jedino mi je nijansa felgi malo presvjetla, al to je moje skromno misljenje.
Daj napisi malo vise kaj je na motoru odradeno i kolko te kostalo sve kaj se motora tice?

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Boja felgi je univerzalna,nije miksana pa je takva kakva je i dobra bude:icon_e_biggrin:

Hm...na motoru je sve skoro novo,stavljen dr blok,sve komplet brušeno,novi klipovi,ventili pumpe sve nove,znači sve kaj se je dalo izmjenjat,a uz to još i novi kiler lamele,reparirana potisna piksan prednji kraj kompletno,nove kočnice,ulje u getribi,nove gume i kojekakve sitnice

E sad motor je koštao oko 1000eur morao bi točno izračunat,ne sječam se više točno,s tim da je blok plačen drugi 2000kn,ima negdi na početku teme napisane sve cijene dijelova i obrade pa možeš lako izračunat,to je sve znači samo cijena matrijala a ruke su sve moj rad i mala pomoč oko slaganja samog motora,tj unutrašnjosti tu je kolega uskočio sa svojim dugogodišnjim iskustvom,sve u svemu u traktor je ulupano nešto malo preko 2000eura

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Oprosti zaboravil sam da si vec pisal o ciframa i motoru.
Gle to je dosta novaca,al za sav taj posel kaj si napravil nije puno jer dost toga danas jako skupo,a i znas sam kaj imas i cjenit ces ga i pazit,a i sad imas skroz ispravan i uredan traktor u kojeg mozes imat povjerenja.
A i nemrem si ni zamislit kak si sad negdje zadovoljan i sretan kad je posel pri kraju,i jos k tome tvojih ruku djelo i trud.

Jos jednom svaka cast i drago mi je kad vidim da si netko nekaj sredi i da mu to sluzi i jos k tome super izgleda!:icon_thumright::(y):

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Evo još par slika oko struje,spajao sam sva svijetla preko releja i natrpao kontrolne lampice za sve i svašta

Prilozi

• DSC00579.jpg
    DSC00579.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 419
  • DSC00580.jpg
    DSC00580.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 514
  • DSC00581.jpg
    DSC00581.jpg
    36.1 KB · Pregleda: 333
  • DSC00582.jpg
    DSC00582.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 504

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Još neki detalji malo za šminku i gotov proizvod,stavljen zaštitni luk i sutra u jutro stari piči na tehnički

Prilozi

• DSC00576.jpg
    DSC00576.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 762
  • DSC00577.jpg
    DSC00577.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 472
  • DSC00578.jpg
    DSC00578.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 1,176

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Da malo osvježim temu,neda mi vrag mira pa moram još neke novo stavit na traktor,u toku je izrada auspuha od inoxsa pošto ovo tursko gov*o pohrđalo nakon 50 sati rada i bez kapi vode.

Zanima me sljedeće ako je nekome poznato? kak otprilike izgleda auspuh iznutra,ak je neko rezao stari pa da zna,ak ne sutra fleksa u ruke i režem turčina makar je novi tak ide u otpis čim povarim novi,sve je već spremno izrezano samo trebam povarit i spolirat i naravno napravit znači nutarnju cijev za koju pitam ak ko zna kak otprilike izgleda

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Od auta ti je obično tak da cijev ulazi do kraja lonca s jedne strane i zatvorena je, ali je sva nabušena. Isto tak s druge strane i isto nabušena.

Što je više rupica i što su tanje, to je tiši auspuh.

Kod IMT-a je valjda drito cijev kroz lonac na drugu stranu van i nabušena iznutra.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
googlaj malo ..ne možeš fulati

zvuk od inoxa je katastrofalan , za to treba konjske živce

vaš velečasni

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
vuna okolo da ga malo utiša, a ne poštopa :icon_scratch:

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Evo danas malo uhvatio vremena pa je pala šminka,auspuh od inoxsa smontiran,bio več mrak pa nisam slikao,budem nekom dr prilikom. Na kraju prerezao postoječi auspuh i kao prigušivač ima komad cijevi fi 50 dužine 17 cm zaćepljen na kraju i nabušen sa 4mm rupama

Ovaj kaj sam radio od inoxsa je istih dimenzija samo duplo duža ta cijev koja ga kao prigušiva,zvuk čak malo tiši od tog kakti orginalnog auspuha,mada je stari bil zafrknut na kraju i čini mi se da je tu malo stvarao zvuk a ovaj kaj sam napravil je ravno cijev jer mi je tak ljepše,sve u svemu nije me došlo ni kune a dobio mrvicu tiši traktor i oku ljepši i ak ništ dr bar više nebu uvjek hrđav auspuh

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Evo i nekih slika,moram još samo napravit poklopac da mi ne pada kiša unutra

Prilozi

• DSC_0079.jpg
    DSC_0079.jpg
    28.6 KB · Pregleda: 223
  • DSC_0083.jpg
    DSC_0083.jpg
    20.2 KB · Pregleda: 221
  • DSC_0084.jpg
    DSC_0084.jpg
    16 KB · Pregleda: 201

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Poklopac ti bu ružil. Imal sam ga, no ipak je završilo sa zakrivljenom cijevi, pod 45 stupnjeva prema naprijed, jer je tak najtiši.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Znam,imal sam nekad auspuh sa poklopcom i uvek je zveckal al bum probal za ovog smislit nekak sa čim manje lufta pa ču vidjet ak nebu previše zveckal bum ga ostavil,a ak bu onda bum kupil koljeno i zavaril njega,del bi ga odma al ne koristimo koljena u firmi pa mi nije bilo kod ruke da ga odma stavim,probal sam i izrezat pod kutem da dobim koljeno al mi vizualno nije baš neke izgledalo pa sam odustal a na pigericu nemrem spigat na malu dužinu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Nemoj uzimati standardno koljeno, jer je prenaglo i grdo izgleda. Nabavi luk (ili ga savij, ak imaš kak), pa ga onda odreži u kosinu. Puno ljepše izgleda, a i ispadne veći otvor, pa manje "grmi".
Nego, baviš li se možda inox ogradama? :)

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Budem probao nešto tak iskombinirat. Ne bavim se ogradama,zadnjih 3 mj radim u firmi koja se bavi proizvodnjom autopraona pa radimo 90% stvari od inoxsa pa si onda tak neke kerefeke složim na poslu kad ulovim vremena

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,288
@zac - Kaj ti se ne dopada stara limarija na kuružnjaku kad si ju menjal? meni je stara hauba lijepša

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Evo i nekih slika,moram još samo napravit poklopac da mi ne pada kiša unutra
I jel jako zvoni?
Mislim da poklopca, a ni koljena netreba jer grana ima dole rupu za eventualnu kapljicu kiše koja bi mogla uletjeti

Najnoviji postovi

Na vrh