• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Remont motora IMT 540

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Trebal si prije pitati pa bi ti preporučili da uzmeš termostat iz auto programa.
Puno su kvalitetniji.

Kad i ako zakuha buš skužil po tome kaj bu mu para na uši išla van pa i da nemaš čepa na hladnjaku.
Sat temperature postavi obavezno jer kad zakuha zna biti kasno. U većini slučajeva je tak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Napamet ne, ali mogu sutra izmjeriti. Imam negde još kojeg.
Izmjerim pa javim

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Ma imam sat za temperaturu, i zica cak ide do termometra nalazi se taman ispred termostata vjerovatno nevalja on, moro bi ga isarafit i promjenit samo problem ga je izsarafit jer je bila voda pa se to zapeklo pa nejde

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
Pital sam iz razloga kaj ljudi vele da ti original imt hoće štekati pa sam našel nekaj kvalitetnije al nisam znal jel bi igralo, a sad vidim da bi...

Ovome na slici je promjer 54mm,a dužina46mm termostat je Wahler..
Kataloški broj je na slici a vozilo je Iveco daily, otvara na 81 ili 84-nisam sto posto siguran jer nisam zapisal....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ma igra bez problema, pisal sam več o tome.

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Na mom imt 540 je mjenjac sa 3 brzine to mi predstavlja problem pri oranju i tanjuranju a i transportu, pa me zanima el bi se mogo metniti mjenjac od imt 542 a da se nemora nista prepravljati? Dal je on duzi posto ima vise zupcanika u njemu

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Mozes staviti mjenjac sa 5 brzina od IMT 542. .Pase original.

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Znaci samo skinem ovaj i uglavim taj sa 5 brzina, ovako je problem kad oremi tanjuram za 1. Orat je problem a sa 3. Sporom je sporo a tanjuranje jos gore prvom je sporo a drugom moze sam nizbrdo,

Ep je to neko vec radio, el je velik poso to da sam radim

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Samo moraš prvo takav mjenjač nači rabljeni i moraš znati da ti mjenjači znaju biti bolesni na tu 4 i 5 brzinu.
Nije to problem za napraviti, traktor na tri djela i samo srednji dio izvadiš i ubaciš drugi

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako ti je problem orati u 1. direktnoj to znači da trebaš manji plug!

Nečeš se ništa usrećiti s 5 brzinskim mjenjačem!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
To otprilike izgleda ovako.Jos na slici treba svuci mjenjac i nabaciti drugi.
i00996.jpg

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
pa zar tih 5 brzina nisu bolje raspoređeni od 3, največi problem mi predstavlja tanjuranje jer mi je prvom sporo pa se mora iči više puta, a drugom možda na ravnom mogu iči al čim je malo brdo samo prvom mogu, pa sam mislio zato metniti taj mjenjač,
a to oko iskakanja sam čito da oče iskakati, pa zar se to nemože riješiti da neiskače

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Neka me netko ispravi ako grijesim, ali ja koliko znam oni prve tri brzine imaju kao i 540 samo je ubacena 4 i 5. Tako da to s tanjuranjem ti nece nista rijesiti drugi mjenjac. Oni su samo brzi u transportu, pogledaj amlo raspored brzina na 542 i sve ce ti biti jasno, 4 izmedu rikverca i 2, a 5 izmedu 1 i 3.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
@ Mali od Tarktora gijesis .Nemaju svi zupcanici isti broj zuba.Razlika je u brojevima zuba na zupcanicima.Ne na svim zupcanicima al na nekim jeste.Npr zupcanik druge brzine nema isti broj zuba .
Evo tehnicki podaci traktora od oba traktora.Tu imaju i brzine kretanja.
snap-2014-05-03-at-23143.png

snap-2014-05-03-at-23160.png

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Ima Mali pravo: na polju nikakve koristi od zamjene
prva i druga su na 540/542 gotovo iste, treća je skraćena, 4.(mijenja 3. na 540) i 5. dodane

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
U oranju 542 prva prespora druga prebrza u transportu prednost jer 4i5 dosta brže i ima sinkrone koji baš i nisu dobro riješeni dok rade teško se mijenja dok se lagano mijenja krće i ne trajaju dugo sve u svemu moglo je i bolje riješenje getribe .

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
e hebem ga sa znaci nije ni taj mjenjac bas bajan najbolje onda ostaviti svoj ili mjenjat traktor :icon_rofl:
Ma ajde transport mi i nije tako bitan da ide brzo oranje isto ajde nekako al tanjuranje me ubije kad sa tanjjracom od 20 diskova moram samo prvom, onda mi dode kad vec moram samo prvom da zakacim onu od 24

Najnoviji postovi

Na vrh