• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Remont motora IMT 540

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
a ni koljena netreba jer grana ima dole rupu za eventualnu kapljicu kiše koja bi mogla uletjeti

Nije problem ako voda udje u cijev, problem je kad zapalis a nemas kabine. Izgledas ko pas dalmatinac....

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Dečki samo se vi zezajte,da vidite kad puknem kapu od dimnjaka gore :icon_fU:

@muha Čak je i malo tiši nego šta je bio sa običnim metalnim auspuhom za 150kn,malo jedino odzvonjava u njemu kad je baš pod opterečenjem,onak pred kraj kad mu počnu okretaji padat inače u turaži je zvuk zajednog imtja podnošljiv

@tino iskreno sa starom haubom mi je izgledal ko teška krama,em zbog samog oblika em zbog pohabanosti iste,iz tog razloga je išla druga hauba složena u kučnoj izvedbi

Zna bit zeznuto kad krenem od kuče put mi se proteže kraj šume i ak je prije padala kiša il je jutro i rosa na lišću pa zaboraviš i stisneš po gasu da vidiš kak te otušira

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Evo postavit cu vamo pitanje da neotvaram novu temu, inace imam imt 540 problem je u srednjoj dizni na njoj mi kvasi gorivo preko noci mi pokvasi pola bloka neznam di tocno pusta jer je cjela vlazna, inace se na toj dizni odvrce jedna cjev na koju se odzracuje traktor kad povuce zrak to sam pokuso dotegniti ali nejde sad me zanima u cemu je problem sta bi trebo promjeniti i dali to mogu sam zamjeniti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
540 s Fiatovim motorom ili IMR, ustvari nebitno.
Koji je ključ na tom lajtungu, 12 ili 19?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Pošto je 19 najvjerojatnije je IMR motor.
Stegni jače, a ako nejde onda trebaš novi lajtung VT. Jer je ovaj ošečen, pukla glavica, pločica ako je taj tip .... uglavnom treba drugi.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Ili to kaj je Muha napisal il možda na cijevi od povrata nafte kaj je kod mene slučaj,al hvala bogu tek tolko da je malo vlažno pa mi se neda intervenirat,rješit ču to preko zime kad ču skidat haubu zbog nekih drugih stvari

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Moze da pusta na ta dva mjesta.Moze da pusta jos ispod cepa za stelanje dizne i ispod haltera.Suplja matica koja drzi element dizne.

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Jako je tesko za odredit jer se nepravi kapaljka nego se cjela navlazi,
Treba mi jedna brzinska pomoc mece termostat na imt 540 neznam kako da ga okrenem dali onaj dio di je opruga el to da okrenem prema dole ili gore, sam da kazem da nije bilo starog termostata zato neznam kak ide novi

Jos jedno pitanje koliko tu ide brtvi imam ih 3 papirnate toliko sam dobio u pakovanju kako one idu i koliko da ih metnem

Posljednje uređivanje od moderatora:

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
jel neko voljan da mi malo objasni čisto da znam na kojem principu radi termostat? i odakle dolazi i kamo ide voda kroz njega, kako zna kad treba otvoriti da antifriz prođe na kojoj temperaturi antifriza?

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Evo ti video, sistem na traktoru je sličan... na novom termostatu ti je pisala temperatura na kojoj otvori. Dvoznamenkasti broj i iza °C. Sad ga skini van i pogledaj..... :icon_mrgreen: ili provjeri što piše na kutiji.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=V7inC4lOpGs[/YT]

:(nerd):

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
ovo je bolje nego da si mi objašnjavo :icon_mrgreen: sad znam kako radi taj termosta,

ebem ga na kutiji nepiše uopče ništa za temperaturu, a nisam gledo na njemu, izvadio bi ga da nemoram skidat rezervar :icon_mrgreen::icon_mrgreen:
ma tražio sam za svoj traktor tak oda se nebrinem na kolko je stupnjeva valda su oni u tvornici dobro namjestili:icon_lol:

zaboravi pitat a kako ču ja znat kad se on pokvari i akd se pokvari a ja to neprimjetim na vreme šta če se desiti?
e da zaboravio sam reč da mi neradi termometar što mjeri temperaturu antifriza

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Najcesce zasteka otvoren pa ti motor ne dostize radnu temp od 85-95•©..
ako zasteka zatvoren onda kuha motor.

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
znači kuha motor, a dali če se onda viditi na hladnjaku kad prokuha,

ma pitam jer sam imo par godina vodu u njemu bio blok probit pa sam zakrpo to i sad metnio antifriz pa pitam da mi se nebi pokvario radi hrđe ili kamenca ako ga zaštopa ili nekako pokvari, da mi neode motor radi njega,
jel se često oni kvare ili duraju dugo

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nemre to nitko odredit koliko ce trajat,al tome pridonosi starost motora i naslage.
Jedino mozes cjeli sistem oprat i kiler pa novi antifriz i termostat pa molit boga da bu sve ok.
Cep na kileru sluzi kao sigurnosni ventil da nebi explodiral pa negdje na 105°© otvara i pusta van paru ili antifriz ako je cep ispravan i gumica ok.

Najnoviji postovi

Na vrh