• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Remont motora IMT 540

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Teško uskladiti traktor za svaki posel meni najviše muke kod IMT-a kaj za svaki priključak treba nekakva dorada kod 560 za tri priključka trebam tri kardana tri poteznice i dva zaštitna lima kardana a za Zetora jedan kardan i jedna poteznica za iste priključke i pogotovo kaj za neke priključke kad stsnem kuplung padne hidrauluk (roto brane ni ne pokušavam nakon jednog pokušaja stisnem kuplung one sjednu isključim kardan da ih dignem kad uključim kardan one opet sjednu previše )

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
To sto hidraulik pada donekle se rijesi, tj treba kvacilo narediti da se ne stisne do kraja (pricam o dvostepenom) a za prikljucke ja toga nema problema s 539. A na 542 se moze tanjurati s 24 diska tanjuracom.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Sve se nekad može samo gdje ja trebam tanjurati(rotirati) 542 može sa 24 diska jedino u rikverc a napred niti sa podugnutim a u dol ide sa stisnutim kuplungom .

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Samo kad bi htio sa 24 tanjurat prvo bi moro mefniti neke utege napred hehe jer i ova od 20 cim na njivi naglo pustim kvacilo malo odize prednji kraj

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Čini mi se da bu došlo do toga da su za 540 najbolje tanjurače od TomeVinkovića ( kak je krenulo)

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Kupio sam novi indikator ulja i promjenio ga, zanima me dali bi se ona pampica ulja na satu trebala upaliti kad dam kontakt

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
I ja mislim da bi trebalo svjetliti kao i lampica za dinamo i kad se upali traktor one bi se trebale ugasit, a zast se meni nece upaliti od ulja a sve je spojeno cak sam i lampicu provjeravo radi

Crni12

Član
Tu od
8 Ožu 2014
Poruka
41
Daj kontakt, skini žicu sa indikatora ulja i stavi je na masu, ako zasvijetli lampica ne valja ti indikator. Ako ne zasvijetli, negdje je prekid u el. instalaciji .

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Evo ga sredeno trebalo samo zicu kod lampice malo prodrmati tu nije bio spoj dobar a ima zabica, dode mi da si svu instalaciju iscupam iz traktora to je katastrofa hipjadu zica ima dva reda osiguraca, nigdje nisam tolko jos vidio zica dali je to tvornicki ili ne meni je bezveze

Jos samo moram nabavifi indikator vode kojeg danas nisam nigdje naso, na kojem on principu radi? Da se znam pripremit jer mi zivce kida kad tak nest nece pa da nebi sve pocupo :(giggle):

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Moze jis jedna pomoc, rastavio sam poklopac sa bocne strane na bosch pumpi jer mi je tu pustalo tu dolazi cjev iz filtera na kojoj je matica za kljuc 24, e sad je problem jer mi sr to okrenilo i sve ispalo iz toga utora di ide ta cjev iznutra mi je ispala.jedna.velika opruga i jos jedna mala i neki ko mali klincic sad neznam kojim je redosljedom islo i kako je bio onaj klincic okrenut jer na jednoj je strani siri a na jednoj uzi pomagajte molim vas

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Evo slicica kako ide redoslijed.
i00435.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Predpostavljam da te ovaj dio označen strelicom muči jer dalje valjda nisi došel.
Kad si več tu očisti filter i pazi da ga ne probušiš

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
Mislim da imam sve osim ovog filtera moram ja ro sve izvadit jer mi nije sve ispalo hahaha

Hval puno na ovoj slici

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
b5cuyyj1l56cu3vcl8qy.jpg

evo problem je označen plavom strelicom tu mi pušta gorivo e sad tu ima kao neka rupica sad neznam el to mora biti začepljeno ili mora curiti :icon_confused:
a ovaj šaraf dole što je označen tu je puštalo al je sanirano nisu bile podloške :icon_mrgreen:

0rexv7420e9w6z0k5a.jpg

a tu je problem označen isto pušta nafta jako je teško za odrediti di pušta al mislim da tu, sad šta bi trebo na toj dizni promjeniti jer sve je zategnuto

slike nisu moje skinute su sa interneta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Tu gdje je rupica mislim da nebi smjela biti rupica več da je neko onaj štift kaj drži stator distributora pokušal nabiti unutra pa ga je probil na drugu stranu.

Podloške na izvode za lajtunge sa hidraulične glave moraju biti čelične, a ne bakrene.

Aku tu pušta na dizi onda vidi da ti nije matica koja steže uložak na halter puknuta ili je oštečena pa ne pritišče dovoljno uložak i ne brtvi. Tu brtve nema nikakve več brtvi ravnim dosjedom između haltera i uloška.
Ako budeš išel rastavljati uložak pazi da ne slomiš štifte koji drže uložak da bi bil pravilno okrenut i na pravo mjesto ušpricaval naftu.
Ako nemaš s čim dize ispitati nemoj ni otpuštati, odnesi Bošisti

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
e taj štift je izgleda neko nabio unutra e al gle sad unutri imaju neke rupe kroz koje ide nafta ako se razumijemo e a ima baš jedna rupica u koju ide taj štift sad dali je to slučajno tu ušlo ili je to tako, ja sam tu rupicu samazo sa tekučim metalom tako da mi necuri nafta, nadam se da nešto nisam s time pogrešio

a ovo oko dizne nemam s čime ispitat, mislio sam da izvadim diznu pa da se tu nešto promjeni da necuri a opet da se neraštela pa da nemoram bošisti nositi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Dize nosi Bošisti.

Taj štift ulazi u ovu rupu, a jel si siguran da ti na ovoj brtvi ne curi?

milankrezner

Član
Tu od
26 Tra 2014
Poruka
155
e ta štiftna ulaci u onu rupicu pored onoga ljevo gore šarafa. i baš tuda curi jer je skroz tu mokro od nafte i onda se sljeva sve dole, siguran sam da curi kroz tu štiftnu jer ja kad sam nju gledo neko je izgleda silikon natisko u tu štiftnu,,

a što se dizni tiče nema se trenutno novaca da se nosi bošisti :(think):
zato i pitam tu dali mogu ja to nekako sanirati ili da makar manje kvasi

Najnoviji postovi

Na vrh