• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

RENAULT

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
bratić već 5 god.nije imao nikakvih problema sa svojim renaultom 120/54 koji sada ima oko 9000h,sada kupuje ares-a pošto mu je ovaj preslab,a ovoga će prodati.traktor je u super stanju i tko ga kupi neće požaliti.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
bratić već 5 god.nije imao nikakvih problema sa svojim renaultom 120/54 koji sada ima oko 9000h,sada kupuje ares-a pošto mu je ovaj preslab,a ovoga će prodati.traktor je u super stanju i tko ga kupi neće požaliti.

slažem se da je traktor u odličnom stanju jer ga viđam skoro svaki dan

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759

ako nije prodan, moze koja slika, koliko je to ks i koja godina...lijep pozz

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Traktor je prodan čim je najavio da je za prodaju,bio je 110ks i 89.g.

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
ok izgleda traktor.Kako do dijelova za taj traktor, tko ih prodaje u rh ,cijene dijelova. kako se ponaša mwm u radu?

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
nema više novih, al ja sam gledao u njemačkoj se nađu lijepi i za ok cijene, nisu jeftine al nesumnjam u renault da ne valja

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
ok. što sa getribom kada se podrobi? to je GIMA mjenjač , jel odgovra nešta od mf u taj mjenjač i diferencijal?

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ok. što sa getribom kada se podrobi? to je GIMA mjenjač , jel odgovra nešta od mf u taj mjenjač i diferencijal?
nije sve Gima ima i ZF-a,a za renaulta se ne treba bojati jer je stvarno super kvalitetan i getriba se sigurno neće slomiti ako je vozač normalan.MWM je standardo fantastičan motor i nema mane.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
tip se zove daniel i naš je čovjek iz sikirevaca,dođeš kod njega on te vozi od stroja do stroje koji su ti zanimljivi i ti sam sa vlasnikom pregovaraš o cijeni.možeš i sam naći strojeve koji te zanimaju na nekoj drugoj njemačkoj stranici i on će te ondje odvesti.manje više sada svi uvoze preko njega jer mu je usluga jako dobra i dosta je povoljna.znači sa svojim te autom voza po njemačkoj,on sipa gorivo i plaća sve osim tvog spavanja,rješava ti sve carinske papire,izvadi ti euro1(za stroj koji ima taj dokument se u Hr ne plaća carina),pronalazi prijevoz,bude na utovaru stroja da provjeri da li je sve na svome mjestu i da li su odrađeni neki eventualni nedostatci koje je prodavač obećao otkloniti i još jedna jako bitna stvar je ta da njemu u njemačkoj ne moraš platiti PDV pa ga poslije ići dizati u njemačku.njemu plaćaš neto cijenu i 1000€ za njegovu uslugu.meni upravo sada dolazi traktor koji sam preko daniela kupio,a prije otprilike 1mj. je i bratiću dovežen traktor.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
to vrijedi samo za njemačku?

Znači ako tip pita 20 000e za traktor kao da ga njemac kupuje, koliko bi mene izašao tu?

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
da on radi u njemačkoj.
evo ti jedan primjer:http://www.traktorpool.de/hr/details/Traktoren/Renault-ARES-610-RX/1346567/
znači za ovaj traktor njemac traži 22000€+PDV,ti se naravno cijenkaš i skidaš cijenu za recimo realnih 10-ak % i odlučiš se na kupnju,daješ kaparu i sve ostalo ti rješava danijel.znači on kupuje traktor od njemca i tebi ispostavlja račun za traktor preko svoje firme.ti plačaš danijelu dogovorenu cijenu od nekih 19800€+njegovu uslugu 1000€ i prijevoz 1000€.znači u njemačkoj plačaš samo netto cijenu traktora + troškove prijevoza i danijelove usluge.u RH plačaš PDV koji bi te koštao nekih 4500€,a ako si u sustavu PDV-a to ti ne bi trebao biti problem jer bi pdv povukao nazad.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
a to da platim netto cijenu, to ne kužim kako to ide, zasto bi ga netko prodao bez pdv, mislim ti platiš pdv kod nas kad kupis neko vozilo al to vecinom plaća kupac( i to prema onem katalogu koje imaju na općini) , mislim da ga on prodaje njemcu nebi od njega trazio 22 nego onih 26 za njega jel tako???

mislim ne kuzim, jer da ja prodajem auto sada nebi prodavao kao bez pdv.a

ja sam kupio novo vozilo u sloveniji i tamo sam to vozilo platio bez pdv-a (poslije nasima platio pdv) i to kapim jer je to novo jer i kod nas na novo auto ide pdv ali na polovno nema, nu ako mi se to moze pojasniti malo?
hvala

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
vrlo jednostavno u njemačkoj bi pdv trebao platiti,a kad ga izvezeš iz eu morao bi se vraćati u njemačku po taj pdv i onda ga platiti u RH.znači danijel izlazi u susret svom kupcu i u njemačkoj on plati taj pdv umjesto tebe i poslije kad ti izvezeš traktor on taj isti pdv povlači nazad

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
dobro nu još mi ni skroz jasno al ok... a šta govorite na renault ceres s cca5000, 6000h ?

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
dobro nu još mi ni skroz jasno al ok... a šta govorite na renault ceres s cca5000, 6000h ?

Na 10000h veliki servis mjenjača, računaj si 40000 kn i više... (preko Rudia iz Austrije ti je najeftinije spominjalo ga se i prije, ako kupuješ kod nas 30% više)
Što možda zvuči puno no to je tako...
Mislim da ako te to sve skupa izađe ispod 200tkn imati ćeš vrhunski traktor i biti miran. MWM-ovi motori idu i do 20000h bez da ih se dira.

Posljednje uređivanje:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Da čuo sam da su strašni ti MWM motori, na kraju krajeva proslavili su Fendta, no isto tak sam čuo da se firma utopila u Deutz još tamo 80tih i da još rade brodske motore negdje u Južnoj Americi:scratch

Najnoviji postovi

Na vrh