• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Reparacija IMT 577- DV

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta
N

Neven 533

Guest
za što mu je ovo....
w8xoy1.jpg

Za dizat poklopac su navarili pločice hehe 8)

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
vidim, dobro tebi ide to sređivanje.....

koliko brzina ima taj 577???? jel to mjenjač 10x2 kao na 549????

mrcina007

Član
Tu od
14 Lip 2009
Poruka
201
vidim, dobro tebi ide to sređivanje.....
koliko brzina ima taj 577???? jel to mjenjač 10x2 kao na 549????
Neven 533 više nije član ovog foruma tako da odgovora najvjerojatnije neće biti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Neven 533 više nije član ovog foruma tako da odgovora najvjerojatnije neće biti
Možda postane Neven 577 :scratch
Ko zna s čim se bu sve onda bavil :lol:

mrcina007

Član
Tu od
14 Lip 2009
Poruka
201
a zašto više nije član ?
Tako je sam odlučio. Više o tome ima mehaničkoj radionici u temi aparati za varenje 2-3 stranice prije kraja.
Možda postane Neven 577
Baš sam si i ja to mislio.
Uglavnom ako opet postane član mislim da će primjetiti svi koji su čitali njegov ''klingonski'' jezik, ako opet tako njime odluči pisati :p

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
I moraju raditi evo jos slikica danas je nas četri radilo na njemu ...

Uploaded with ImageShack.us

Puno ima posla al isplati se kad se napravi nece vise da šteka...

Jedna strana je već gotova i skoro smo ga prevrnuli hehe....

Malo ispod poklopca hidrulika....

Ploče na koje idu kuglice...
Još samo moram ubacit feder kad se slože...

I malo za kraj majstor i pomagači a ja slikam...

zao mi je za Nevena sto se naljutio (procita sam i temu "švas-aparati"):cry:....
nadam se da ce mi netko odgovoriti u vezi IMT 577 po ovim slikama sam skuzio da taj traktor ima dvije hidraulicne pumpe:D e sad mi nije jasno sto je ono veliko okruglo valjkasto na pogonskoj osovini a ima prohvat na kucište (tamo gdije 533 ima ukapćanje kardana):roll: i čemu sluze one dvije ploče sa utorima za kuglice:scratch???
hvala.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
zao mi je za Nevena sto se naljutio (procita sam i temu "švas-aparati"):cry:....
nadam se da ce mi netko odgovoriti u vezi IMT 577 po ovim slikama sam skuzio da taj traktor ima dvije hidraulicne pumpe:D e sad mi nije jasno sto je ono veliko okruglo valjkasto na pogonskoj osovini a ima prohvat na kucište (tamo gdije 533 ima ukapćanje kardana):roll: i čemu sluze one dvije ploče sa utorima za kuglice:scratch???
hvala.
Gdje ti vidiš dvije pumpe? Ovo aluminijsko iznad pumpe mi ne izgleda kak druga pumpa:scratch (ne znači da nije)

Okruglo? Izgleda mi kao pojas ručne kočnice.

Te dvije ploče se zakretanjem šire i pritišću kočne diskove.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
jrdna je pumpa dolje ko na 533 a druga gore vidis cijev iz filtra i ispred se vidu zupčanici za pogon,
ne kuzim kako rade te kočnice i zasto trebaju kuglice????

ovako mislim da bi trebalo biti

bilo bi fora da se to moze namontirati na 533 :)

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
jrdna je pumpa dolje ko na 533 a druga gore vidis cijev iz filtra i ispred se vidu zupčanici za pogon,
Vidim ovu alu kvrgu, jedino mi ne liči na pumpu (istina, ne rzmem se u IMT-eja).
Ploče se zakreću jedna nasuprot druge. Kuglice u jamicama se radi trenja također zakreću i idu prema plićem dijelu jamice. Pri tome se ove ploče šire, te pritišću kočne diskove.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362

i bolje da se ne kužiš u kočnice zlo za napraviti da radi kako treba ja sam uspio radi 1god bez problema do kada ne znam

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Tako je sam odlučio. Više o tome ima mehaničkoj radionici u temi aparati za varenje 2-3 stranice prije kraja.

Baš sam si i ja to mislio.
Uglavnom ako opet postane član mislim da će primjetiti svi koji su čitali njegov ''klingonski'' jezik, ako opet tako njime odluči pisati :p

žao mi je što ga nema uvijek se dobro nasmijem a nećemo ni vidjeti 533 kako izvozi 8 metara drva iz šume

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
ako ima hidraulicne kocnice omda one ploče sa kuglicama nemaju veze sa time ili se ja varam pa neka mi netko obijasni

jer sto se tice onih plocica sa utorima i kuglicama to vam:scratch hm... bi trebalo raditi na principu centrifuge kad se osovina jace zavrti sa njome i te pločice ona (centrifuga) potijera van iz lezista kuglice koje povecaju razmak između pločica i sa svojom "rupom" u sredini "uzube":roll:
vise mi to izgleda za ukopcavanje kardanske osovine bez kvacila ukopčas na ler gasu i kad povecas okretaje ona se sama uzumi 100% grijesim :cry:ali nesto sl. samo hidraulicno imaju stari MF-i......

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
Maiky, griješiš.
Ovakve disk kočnice su u osnovi mehanički upravljane (kao na 558), te im je dodano samo hidrostatičko upravljanje (radi rakšeg izjednačavanja sile kočenja na oba kotača i manje sile na pedalama).
Kardanska osovina na MF-u se uključuje lamelnom spojkom.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
nekužim ovaj tvoj odg muhaničar!?
Pročitaj malo njegove postove, pa vidi sam.
Dečko je simpatičan, ali nekad ga stvarno zna pretjerati ;)

A zakej se nebi moglo :scratch
Samo kaj bi tam bila dovoljna i ona mala.

Ono gore kaj vidiš je pojas ručne kočnice.

ako ima hidraulicne kocnice omda one ploče sa kuglicama nemaju veze sa time ili se ja varam pa neka mi netko obijasni

jer sto se tice onih plocica sa utorima i kuglicama to vam:scratch hm... bi trebalo raditi na principu centrifuge kad se osovina jace zavrti sa njome i te pločice ona (centrifuga) potijera van iz lezista kuglice koje povecaju razmak između pločica i sa svojom "rupom" u sredini "uzube":roll:
vise mi to izgleda za ukopcavanje kardanske osovine bez kvacila ukopčas na ler gasu i kad povecas okretaje ona se sama uzumi 100% grijesim :cry:ali nesto sl. samo hidraulicno imaju stari MF-i......
Možda te malo vara ono uzubljenje koje vidiš unutra. To nije sastavni dio kočnica, nego je to špera (samo je tak metnuto kod slikanja).
One dvije matice koje su gore zavarene služe tome, da se tu ugradi opruga, jer ove tri koje su orginal ugrađene slabo vračaju pa to sve skupa hoče blokirati zbog poderanih utora za kuglice, a kočioni cilindar dolazi između tih opruga.
Kočioni diskovi dolaze na te ploče (jedan sa jedne, a drugi sa druge strane)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
Muhaničar, ak je ovo dodatna pumpa, jel klipna ili zupčasta (malo mi je neobičnog oblika za zupčastu). Kam se spaja odlaz (tlačni) ulja iz nje?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Muhaničar, ak je ovo dodatna pumpa, jel klipna ili zupčasta (malo mi je neobičnog oblika za zupčastu). Kam se spaja odlaz (tlačni) ulja iz nje?
Zupčasta, takav je oblik radi smještaja u mali prostor. Tlačni, bočno tatlane

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
žao mi je što ga nema uvijek se dobro nasmijem a nećemo ni vidjeti 533 kako izvozi 8 metara drva iz šume

u cemu je problem ja vozio i vise od osam kubika drva na imt-ovoj prikolici samo ako nije loš put kad jednom dođes na asvalt noo problemos

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

pa sad mi bas nije nista jasno cemu uopce sluze te ploce???:madmana:
one guraju pakne (ferodu) prema disku?:scratch:scratch
a sa druge strane diska???
uf da ga *ebeš komplikovanoga li da ti je za pola dosta
dali ima netko sliku pakni na imt 577 ili 560????

Najnoviji postovi

Na vrh