• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Reparacija IMT 577- DV

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta
B

Bobo

Guest
ja sam radio na svom 565 prije 1god kočnice nisam stavljo oprugu i koče kao na autu ali sa baš sve novo išlo

Koliko dugo su ti kocnice radile prije reparature i koliko cesto su otkazivale poslusnost? zasto je uopce radjena reparatura kocnica?

Ova opruga ti produzuje trajnost kocnica bar duplo, ako ne i vise, jer kad jednom prljavstina udje u kuglice, gotovo je, kanali se deformiraju, pa vlaga, pa hrdja i jedno s drugim, svakih 5-6 godina u prosjeku se kocnice rade. s ovom oprugom teras i ne mislis jel hrdjavo sta unutra ili nije ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ili 8 metara....:scratch
ljepo piše u njegova posta ovak:

Kod:
Prvotno napisano od maiky  
uf bas mi se da citati sad sve postove od nekoga i jos nekoga tko ja za ovaj forum "mrtav"...

sto se tiče prijevoz drva iz šume [B](ja sam iz istre ovdije kod mene nema velikih balvana ili sl.) na imt-ovoj prikolici stane bez problema 8 kubika drvi [/B](samo iznad stranica stane 2x po 3kubika + ono u stranicama) a i malo vise se moze staviti i ako su dobre gume ide to bez problema naravno ne voznja od 20 kilometara po losoj cesti i naravno mora biti dobar pristup gdije se krca prikolica.
Tu se radi o jezićnim barijerama i vjerojatno misli na "kubik" )ali ne u trupcima) nego rezanog na metar dužine .
gledajući prostorno (taj) kubik i "naš" metar je potpuno isto :mrgreen:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Koliko dugo su ti kocnice radile prije reparature i koliko cesto su otkazivale poslusnost? zasto je uopce radjena reparatura kocnica?

Ova opruga ti produzuje trajnost kocnica bar duplo, ako ne i vise, jer kad jednom prljavstina udje u kuglice, gotovo je, kanali se deformiraju, pa vlaga, pa hrdja i jedno s drugim, svakih 5-6 godina u prosjeku se kocnice rade. s ovom oprugom teras i ne mislis jel hrdjavo sta unutra ili nije ;)
Opruga pomaže, to je istina, ali sa prljavštinom i hrđom stvarno nema veze.
Zaštitne gumice (one gore, jednogodišnje) su največi problem ;)

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362

čim sam kupio traktor radio sam kočnice jer uopće nisu radile pa ti nemogu reći kad su zadnji put rađene,kad sam rastavio lamele(diskovi) su bili kao niovi ali skroz masni od ulja pretpostavljam da je cilindar procurio ili crijevo napuklo stavio sve novo i radi super-sam sam sve radio i što je sve trebalo išlo je novo-kuglice,cilindri.lamele,crijeva,semerimzi

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
ljepo piše u njegova posta ovak:

Kod:
Prvotno napisano od maiky  
uf bas mi se da citati sad sve postove od nekoga i jos nekoga tko ja za ovaj forum "mrtav"...

sto se tiče prijevoz drva iz šume [B](ja sam iz istre ovdije kod mene nema velikih balvana ili sl.) na imt-ovoj prikolici stane bez problema 8 kubika drvi [/B](samo iznad stranica stane 2x po 3kubika + ono u stranicama) a i malo vise se moze staviti i ako su dobre gume ide to bez problema naravno ne voznja od 20 kilometara po losoj cesti i naravno mora biti dobar pristup gdije se krca prikolica.
Tu se radi o jezićnim barijerama i vjerojatno misli na "kubik" )ali ne u trupcima) nego rezanog na metar dužine .
gledajući prostorno (taj) kubik i "naš" metar je potpuno isto :mrgreen:

ok da malo obijasnim na drva piljena na duzinu od 1 metra poslagane na visinu od 1 meta i u duzinu od 1 metra dobijete 1 kubik drva ili 1 metar drva kod mene nema trupaca nema balvana ili kako god to zovete ima samo hm... drva:D

mrcina007

Član
Tu od
14 Lip 2009
Poruka
201
ok da malo obijasnim na drva piljena na duzinu od 1 metra poslagane na visinu od 1 meta i u duzinu od 1 metra dobijete 1 kubik drva ili 1 metar drva kod mene nema trupaca nema balvana ili kako god to zovete ima samo hm... drva:D

Malo mi je dosadno pa sam posudio sliku od Firemanpetera na kojoj se vidi da kubik drva i metar cjepanica nije isto. Iz kubika drveta se dobije 1,4m cjepanica.
Znači 8kubika je 12 metara, ali sve to je skretanje s teme samo radi moje dosade.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

Malo mi je dosadno pa sam posudio sliku od Firemanpetera na kojoj se vidi da kubik drva i metar cjepanica nije isto. Iz kubika drveta se dobije 1,4m cjepanica.
Znači 8kubika je 12 metara, ali sve to je skretanje s teme samo radi moje dosade.

kod nas ako prodajem kubik je uvijek kubik ;)
pa kod dogovoru sa kupcem uvijek prodajem kubik piljeno na metar ili kubik piljeno na kratko (20-25 cm) ili kubik piljeno na kratko i rascijepano ;) uvijek je "kubik" :supz:

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
kod nas ako prodajem kubik je uvijek kubik ;)
pa kod dogovoru sa kupcem uvijek prodajem kubik piljeno na metar ili kubik piljeno na kratko (20-25 cm) ili kubik piljeno na kratko i rascijepano ;) uvijek je "kubik" :supz:

prosle godine mi je jedan decko dovezao drva dugu metricu ili balvane kako hoces, na kamionu sa kranom. Kaze decko da vozi 10 kubika na njemu.Ali sam cuo da je 10 kubika takvih drva kad spilis u metrice oko 12 metara drva sad da li je to istina neznam...tako kazu u mojem kraju pozz....

B

Bobo

Guest
Opruga pomaže, to je istina, ali sa prljavštinom i hrđom stvarno nema veze.
Zaštitne gumice (one gore, jednogodišnje) su največi problem ;)

Ima veze protiv prljavstine, jer kuglice se vracaju skroz u krajnji polozaj (koliko hidraulicni cilindar to dozboli, a ovisno o potrosenosti kocnica) i ne daju prljavstini da se "nastani" u zljeb... zastitne gumicemi mi nikad nisu isle u glavu, jer ih se mora razrezati da se provuku crijeva od kocnica kroz njih, a to mi nikako ne pase. Prije bih probusio dvije rupe na "tuljku" i na njih izvukao crijeva od cilindra i popunio rupe silikonom da ne ide prljavstinaa gumice bi ostale cjele...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Ima veze protiv prljavstine, jer kuglice se vracaju skroz u krajnji polozaj (koliko hidraulicni cilindar to dozboli, a ovisno o potrosenosti kocnica) i ne daju prljavstini da se "nastani" u zljeb... zastitne gumicemi mi nikad nisu isle u glavu, jer ih se mora razrezati da se provuku crijeva od kocnica kroz njih, a to mi nikako ne pase. Prije bih probusio dvije rupe na "tuljku" i na njih izvukao crijeva od cilindra i popunio rupe silikonom da ne ide prljavstinaa gumice bi ostale cjele...
560 (i ostali koji imaju hidraulične kočnice) bi i trebal imati one tuljke gore, a kroz njih prolaze lajtunzi, koji bi trebali imati odozgo maticu, da se stegnu i automatski se time sprječava ulaz prljavštine. Normalno, ako ispod tuljka ubaciš malo silikona, ili kakvu brtvu.
na 558 su gumice, koje idu gore bez da se razrežu.

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
Pomalo ide evo malo slikica od kočnica....

Uploaded with ImageShack.us

šta je ovo pored kocionih ploča sa strane, znači kad bi se namontiralo s gornje strane dodje kocioni cilindar, pa znači mislim na ovo što bi onda doslo s prednje ili zadnje strane (neznam koja je to strana lijeva ili desna)? Znači na slici lijevo..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
šta je ovo pored kocionih ploča sa strane, znači kad bi se namontiralo s gornje strane dodje kocioni cilindar, pa znači mislim na ovo što bi onda doslo s prednje ili zadnje strane (neznam koja je to strana lijeva ili desna)? Znači na slici lijevo..
Ako sam ja dobro skužil iz ovog tvog opisa, ti onda najvjerojatnije misliš na osovinu i vilicu špere :scratch

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
Za vas...

IMT 577 je ok. traktor!! kad sam ga tek kupio i ja sam s euforiom i velikom zeljom ulagao novac,placao najbolje majstore od kojih su neki cak i imali praksu u IMT-ovoj tvornici! Sta zelim reci, te kocnice nikada raditi dobro nece, zapamtite nikada! Kad su nove blokirat ce i onda udaraj po papucici da se odblokira al ok nije toliko strasno! To je tenkovski tip kocnica kojemu je OSNOVNO usporavati a ne blokirati(naglo zakociti kad treba)...tako da eto vjeruj mi da ces to i sam iskusiti! Imam slike na profilu ili cu mozda i ucitati koju samo eto moj je novija godina! Ipak zbilja ti svaka cast na ulozenom trudu,i tu rucnu nemoj ni praviti ne vrati se kad je otegnes pa se zapali,a sve ostalo masina sa meni dragom bukom,dobrom preglednosti,masovnim izgledom,dobrom vucnom moci(vucem s njom 12 m drva imate na temi tegljenje drveta iz sume na ovom forumu)...samo malo ljubavi i paznje i vjecan je to traktor al ne i mjeri kao IMT-i do tipa 560...

B

Bobo

Guest
Bosilje, pogledaj feder sto je dogradjen kraj kocionog cilindra na kocnicama... nema vise blokiranja kad se taj feder stavi, kocnice rade bez greske...

Nisu se u tvornici valjda sjetili tih federa, pa su na novije traktore poceli ugradjivati mokre kocnice i tu nema blokiranja nit zaglavljivanja...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Mf ima isti takav sistem kao i IMT, ali kod njih netreba nikakvih dodatnih federa, a radi godinama.
Ti si Bobo u pravu, kaj se tiče federa, ali to samo govori o kvaliteti materijala od kojih su napravljene ploče i oruge.

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
evo salje neven neke slike od svoga obnovljenog stroja 577! :).. buduci da na ovom forumu ima nekih osoba koje su ljubomorne na nesto sto nemogu imati, pa blate tudji trud i rad, nije ih vrijedno ni slusat, pa se neven odjavio... svaka pohvala za trud i uljepsanje trakora! :))

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
evo salje neven neke slike od svoga obnovljenog stroja 577! :).. buduci da na ovom forumu ima nekih osoba koje su ljubomorne na nesto sto nemogu imati, pa blate tudji trud i rad, nije ih vrijedno ni slusat, pa se neven odjavio... svaka pohvala za trud i uljepsanje trakora! :))

Nemam osobnog interesa, no nemojte pisati niti ti niti on ovakve podbadajuće komentare.

Istina je da se on nije mogel prilagoditi komentarima nekih ljudi i svima se nametal da je u pravu. Nisu svi ovdje na forumu samo ovce pasli, pa im treba netko mlad i zelen soliti pamet.
Da je njegovo ponašanje bilo malo normalnije (da ne rečem poniznije, odnosno manje bahato), niti komentare koje je dobival nebi takvi bili.

Reci mu nek se slobodno vrati na forum, jer je dobrodošel kao i svi ostali , ali nek malo pripazi na način komunikacije.

Glede traktora: lijepo izgeda na slikama i svaka mu pohvala (mogel je i bolje poravnati čelo maske, ili samo na slikama izgleda udarena).

A glede ovoga da su neki ljubomorni jer nekaj nemogu imati...nisam baš siguran. Većina ljudi na forumu se ne pozna međusobno, pa nemožete tvrditi takve stvari.

Još jedanput, ovo pišem kao nepristrani promatrač, koji nije imal sukoba niti prepucavanja s njim.

I

Ivo3

Guest
Ajme da mi je jedan takav ...stvarno je sređen
a jel možda znaš koja je godište i koliko ima rh 8)

B

BAGERISTA

Guest
reci kolegi,,,da mu skidam kapu,,,za obavljen posal na traktoru,,,,svaka čast..............:supz::supz::supz:

Najnoviji postovi

Na vrh