• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Reparacija IMT 577- DV

• Temu pokrenuo Neven 533
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685

Uploaded with ImageShack.us
pa sad mi bas nije nista jasno cemu uopce sluze te ploce???:madmana:
one guraju pakne (ferodu) prema disku?:scratch:scratch
a sa druge strane diska???
uf da ga *ebeš komplikovanoga li da ti je za pola dosta
dali ima netko sliku pakni na imt 577 ili 560????
Tu su federi koji privlače ploče i drže ih skupa da ne popadaju kuglice.
S vanjske strane diska je kućište (truba), a s unutanje poklopac na koji se truba šarafi (nosač ležaja diferencijala). Pogledaj stranicu prije.
Na 560 je valjda isto

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909

pa sad mi bas nije nista jasno cemu uopce sluze te ploce???:madmana:
one guraju pakne (ferodu) prema disku?:scratch:scratch
a sa druge strane diska???
uf da ga *ebeš komplikovanoga li da ti je za pola dosta
dali ima netko sliku pakni na imt 577 ili 560????
Baš slike nemam (otišle u otpis :madmana:), ali možda ovo malo pomogne.
Ovo su mehaničke, ali princip je isti. Samo zamisli da je gore umjesto polužja kočioni cilindar. Znači, kad ti pritisneš kočnicu cilindar upire na ploče, a pošto su one na kuglicama, one se šire i pritišču pakne (koje su ozubljene i na poluosivini) na trubu i na ploču koja je na diferencijalu.
I to koči. U večini slučaja baš i ne, ali da se složiti.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Baš slike nemam (otišle u otpis :madmana:), ali možda ovo malo pomogne.
Ovo su mehaničke, ali princip je isti. Samo zamisli da je gore umjesto polužja kočioni cilindar. Znači, kad ti pritisneš kočnicu cilindar upire na ploče, a pošto su one na kuglicama, one se šire i pritišču pakne (koje su ozubljene i na poluosivini) na trubu i na ploču koja je na diferencijalu.
I to koči. U večini slučaja baš i ne, ali da se složiti.

pod brojem 1 su pakne??????

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
ok:madmana:
hm...pa koliko diskova pakni i onih ploca sa utorima ima po kotacu:scratch

Na svakoj poluosovini je par, znači četiri diska na traktoru.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
u cemu je problem ja vozio i vise od osam kubika drva na imt-ovoj prikolici samo ako nije loš put kad jednom dođes na asvalt noo problemos

pročitaj postove njegove sve će ti biti jasno

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
pročitaj postove njegove sve će ti biti jasno

uf bas mi se da citati sad sve postove od nekoga i jos nekoga tko ja za ovaj forum "mrtav"...

sto se tiče prijevoz drva iz šume (ja sam iz istre ovdije kod mene nema velikih balvana ili sl.) na imt-ovoj prikolici stane bez problema 8 kubika drvi (samo iznad stranica stane 2x po 3kubika + ono u stranicama) a i malo vise se moze staviti i ako su dobre gume ide to bez problema naravno ne voznja od 20 kilometara po losoj cesti i naravno mora biti dobar pristup gdije se krca prikolica.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
uf bas mi se da citati sad sve postove od nekoga i jos nekoga tko ja za ovaj forum "mrtav"...

sto se tiče prijevoz drva iz šume (ja sam iz istre ovdije kod mene nema velikih balvana ili sl.) na imt-ovoj prikolici stane bez problema 8 kubika drvi (samo iznad stranica stane 2x po 3kubika + ono u stranicama) a i malo vise se moze staviti i ako su dobre gume ide to bez problema naravno ne voznja od 20 kilometara po losoj cesti i naravno mora biti dobar pristup gdije se krca prikolica.
S čime to vlečeš? S IMT 533 ili Universalom?

B

Bobo

Guest
Tesko je nekome objasniti princip rada ovakvih kocnica tko ih nikada nije slagao.

IMT kocnice nisu savrsenstvo bez mane, ali koliko ih ljudi redovno odrzavaju, ja tvrdim da su odlicne. Na novijim IMT traktorima su doskovo potopljeni u ulje i nema prljavstine, hrdjanja, zapinjanja, rade kocnice kao i na autu...

Vidim da ljudi pod hidraulicne kocnice misle disk kocnice, jer ocekuju u cjelom sistemu kociona klijesta koja nasjedaju na disk, ali to nije slucaj. Veca je kontaktna povrsina na ovaj nacin. Koliko mi je poznato da se takve, u ulju potopljene kocnice, nalaze na skoro svim traktorima veciim od 60ks na svijetu, jer su se za poljoprivredne namjene pokazale kao najbolje. JD garantira da ce kocnice nadzivjeti traktor ;) ;)

NA starijim IMT traktorima se kraj kocionog cilindra umece jos jedan feder koji ce vracati cilindar na mjesto, jer ona tri federa koji imaju i tu ukogu nisu vrijedni spomena na traktoru starom 10 godina... Lijep ose vidi kako su navarene dvije matice i za njih zakopcan feder i takve kocnice su puno pouzdanije i dugo funkcioniraju bez zaglavljivanja i mogu se lijepo dozirati, jer i taj feder stvara mali otpor koji je taman dovoljan. svakome preporucam ugradnju ovih federa pokraj cilindara, olaksat ce si zivot 50 puta a kocnice ce raditi uvijek.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Decki svaka cast na pokazanom znanju, dok otopli trebam slagati kocnice na 5106 nadam se da ce bit korisnih savjeta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Decki svaka cast na pokazanom znanju, dok otopli trebam slagati kocnice na 5106 nadam se da ce bit korisnih savjeta
Uf, 5106. jedva čekam :D

Kolko tek taj kubika vleče za sobom, naravno u idealnim uvjetima :scratch
Jednu manju šumu, još kad bu imal kočnice, možda i malo veču :rolfer:

B

Bobo

Guest
Kico, sto je bilo s kocnicama na Breni? Jednom kad ih slozis, natocis ulje u njih i ne diras ih 10 godina... Obavezno u mjenjac ubaci neki magnet da ti kupi spenu i jednom godisnje ga izvadi van i ocisti. trajat ce ti ulje puno duze, a kardan ce raditi bez greske ;) Tako i provjeravaj ulje u kocnicama, novi cilindri i deri samo...

B

Bobo

Guest
Nemam pojma, ali tako pise po njihovoj stranici, cak i za one maksikanske i brazilske modele. Kocnice ce nadzivjeti traktor, jer su zatvoren sustav sam za sebe, cak ih nikad ne treba ni postelavati, uvijek ce raditi efikasno koliko god je to moguce.

Ali, koliko oni misle da ce taj traktor trajati... Lijepo u IMT knjizici pise da je prosjecni vjek trajanja njihovog traktora 8 godina, pa ti vidi kome su se na novom IMT traktoru kocnice u 8 godina pokidale... naravno uz odrzavanje koje tvornica preporucuje...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,685
Ovo ti vrijedi za bilo koji traktor s mokrim kočnicama. Ali je samo djelomično točno.

B

Bobo

Guest
Nemam pojma kako na drugim traktorima mokre kocnice rade svoj posao (vjerovatno bolje nego na IMT-u) ali na 565, 577 s mokrim kocnicama (nadoplata) i vecima (standardna oprema) nema problema s kocnicama nikad za nikad... ako pukne crijevo, pa UK ulje iscuri iz sistema, pa se drzi zubima za zrak ;) Ali nisam nikad cuo da su nekome na IMT-u mokre kocnice otkazale poslusnost...

Za IMT trebas biti majstor i znati sto radis... Ona mala opruga od stojadina cini CUDA nevidjena... kocnice tako popravi da je to strasno... zaboravis da si ikad s njima imao problema... Svemu se da doskociti.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Nemam pojma kako na drugim traktorima mokre kocnice rade svoj posao (vjerovatno bolje nego na IMT-u) ali na 565, 577 s mokrim kocnicama (nadoplata) i vecima (standardna oprema) nema problema s kocnicama nikad za nikad... ako pukne crijevo, pa UK ulje iscuri iz sistema, pa se drzi zubima za zrak ;) Ali nisam nikad cuo da su nekome na IMT-u mokre kocnice otkazale poslusnost...

Za IMT trebas biti majstor i znati sto radis... Ona mala opruga od stojadina cini CUDA nevidjena... kocnice tako popravi da je to strasno... zaboravis da si ikad s njima imao problema... Svemu se da doskociti.

ja sam radio na svom 565 prije 1god kočnice nisam stavljo oprugu i koče kao na autu ali sa baš sve novo išlo

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,937

ili 8 metara....:scratch

Na vrh