• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotacijske (ROTO) kosilice

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Moram pogledati na tavanu dal imam još koju na zalihi.

Inače kad sam kupio DF KM22 pa smo ju reparirali iako je bila u odličnom stanju, bio je upitan jedan ležaj, no reparirana je cijela i od 2006. nisam ju ključem taknuo...nabavio sam si još jednu rashodovanu istu takvu kakva je tvoja za dijelove pa mi je ostalo još nešto tih djelova za rezervu...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
@bučo, kaj bu mogal to tvoj traktor gonit u velikoj travi? Nisam nikad sa takvom kosom delal, imam Sip 135 pa znam kolko njoj treba snage.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
bude ju teral, kak ne, malo bude jači gas trebal u većoj travi, malo brzina niže, al ima da obrije... nju je naveći problem zalaufati, pogotovo ako su remeni dobro nategnuti...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Velim da moj deda kosi s istom takvom Fahr 165 i IMT 539 več 8 godina i ide.
1. otkos 3. spora, a dalje može sve u 1. direkt.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
kak veli @šanana 539 ide s njom tak da i 542 mora iti,
@bučo još nisam sipal nikakvo ulje jer nisam sve završil al išlo bu hipenol i mast, to imam doma , inače u smasz kosi je tekuća mast... kaj se tiče ležajeva kupuj C3 ležajeve, ja sam stavljal NTN i KOYO....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
kilu masti rastopite v nekakvoj limenoj posudi i mislim da se doda 5 l hipenola i taj mix je dovoljan za gornju posudu.
Nisam siguran za tu količinu jer bilo je to davno dok smo ju reparirali, ali po sječanju bi reko da ide 5+1

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,812
Ja bi ipak radije koristil tekuču mast.
Tovatna mast nakon grijanja i hlađenja postaje kao sir, a kak je nakon toga u kombinaciji sa hipenolom neznam.

Ako se ja dobro sječam, zupčanici na kratkim osovinama moraju biti natopljeni.
Znači do dugačke osovine bi trebala biti količina ulja ili masti

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Tak nekak bi to trabalo biti.
V ono vreme nismo mogli nabaviti tekuću mast, barem se tak sječam, sad toga ima na svakom čošku, pa po preporuci švercera gde smo kupili kosu smo tak napravili.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kod isprobavanja kose doma bezproblema ju je pokrenuo tak da mislim da bi trebao kosit s njom bez neke muke a moj traktor je naviknut na veci gas tak da ce dobit i ona gasa:) lezajeve koje sam sad skinuo cini mi se da su koyo i nisu losi al sve jedno cu ih zamijenit kad je vec sve raskopano i semeringe da sam miran jedno vrijeme!!

Ero

Član
Tu od
27 Svi 2008
Poruka
202
sta mislite sta je bolje vikon ili feela.Nove su obe a cijena je slicna.Da cujem vase misljenje.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Danas kupljeni lezajevi uzeo sam Fag-ove valjda ce bit dobri a sljedeci tjedan ce bit osovina gotova mestar ide u pon u nabavu materijala za izradu osovine!!

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Ekipa, ima li možda netko neispravnu Vikonovu kosu CM 216 ili CM165, ili zna koga da ju ima, trebam srediti greben a novi dijelovi su boli glava skupi.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Na internetu sam našao vise marki roto kosa. Sip,Fela Fahr,PZ zwegers,welger,Khun, potinger i možda još koju da sam vidio. Pretežno sve su bubnjasice, i nemaju hidraulicno dizanje 135 do 195 cm.
Sad mi treba vaša pomoć ko se razumije?
Koje su bolje i jeftinije održavati i da ima djelova za njih?
Za moj zetor 5011 koja dužina kose ide bez problema. 135 ili 165 ili vise

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
za 5011 ti je 165 taman,a sad hidraulicno dizanje i nema bas neke koristi...i preporucio bi fahr.

Najnoviji postovi

Na vrh