Pogrešno si to shvatio. Nož se montira na osovinu samo na jedan način, i ne može se preokrenuti prema gore,
između ostalog jer bi i strugao po limu..
Regulaciju visine košnje zamislili su tako da možeš stavljati više ili manje onih nazubljenih pločica,
pa će samim time i nož biti više ili manje od zemlje, čini mi se da je tu u pitanju negdje do 5cm
barem toliko zaključujem po broju podloški koje su bile na mojoj kosilici.
Netko ima toga manje, ili ima kao što je kod tebe netko uglavio ovaj ležaj kad je izgubio originalne podloške,
pa se svatko snašao kako je mogao, nije to toliko bitno-važno je da stvar funkcionira i ne trebaš se s time zamarati.
Promjenu smjera vrtnje možeš napraviti na onom horizontalnom remenu ispod štitnika,
onaj što je ufrkan pod 90 stupnjeva i prenosi vrtnju s gornje remenice na remenicu na kojoj je nož.
Znači ovo "frkanje" remena možeš napraviti na dvije strane, i prema tome će se okretati nož.
Moraš paziti da je okretni moment takav da se matica uslijed tog momenta sama zateže.
Ako je remen okrenut drugačije, desit će ti se upravo ono što ti se je dogodilo, bez obzira koliko
si zategao maticu ili stavio nazubljenu podlošku, nakon nekog vremena uslijed
vibracija i trzaja prilikom uključivanja/isključivanja matica će se sama otpustiti.
Zato je moje mišljenje da im je ovo problematična konstrukcija,
i da su trebali ako su već zamislili da nož može imati dva smjera vrtnje,
da su trebali predvidjeti neki način osiguranja da ti ne ispadne sve u travu ako se otpusti.