Evo ako administrator dozvoli ovu novu temu, u kojoj bi se moglo staviti slike različitih vrsta rotokosilica za honde, bez obzira na model.
Ovdje je slika moje roto kose, namontirana je na 620y.
Imam je već neko vrijeme i nikako da se odlučim da li sam zadovoljan ili ne.
Prednosti :
- ima središnji bubanj na kojem su tri noža,
- montira se naprijed, pa imam sve tri brzine za mogućnost odabira kretanja
- jako dobro kosi,
- savladava poprilično veliku i gustu travu, samo u tom slučaju treba smanjiti odabranu brzinu mjenjača.
Nedostaci :
- montira se direkt na remenicu motora, opasnost za motor ako udari nož u neku tvrdu prepreku tipa betona ili panja
- nema dodatnu ručku kojom bi se uključivao prenos kao što imaju ostale kose, tako da je dosta teško pokrenuti kultivator, naročito na prvom paljenju, zbog inercije bubnja, jer kad se vuče konop za startanje okreće se i ona
- isti problem uočio sam i prilikom gašenja motora, težak bubanj koji se okreće velikom brzinom ima veliku inerciju, pa kad se ugasi motor ona uspije barem još dva puta okrenuti radilicu prije nego stane. To dosta ružno izgleda i kompletan stroj se zatrese.
Ovdje je slika moje roto kose, namontirana je na 620y.
Imam je već neko vrijeme i nikako da se odlučim da li sam zadovoljan ili ne.
Prednosti :
- ima središnji bubanj na kojem su tri noža,
- montira se naprijed, pa imam sve tri brzine za mogućnost odabira kretanja
- jako dobro kosi,
- savladava poprilično veliku i gustu travu, samo u tom slučaju treba smanjiti odabranu brzinu mjenjača.
Nedostaci :
- montira se direkt na remenicu motora, opasnost za motor ako udari nož u neku tvrdu prepreku tipa betona ili panja
- nema dodatnu ručku kojom bi se uključivao prenos kao što imaju ostale kose, tako da je dosta teško pokrenuti kultivator, naročito na prvom paljenju, zbog inercije bubnja, jer kad se vuče konop za startanje okreće se i ona
- isti problem uočio sam i prilikom gašenja motora, težak bubanj koji se okreće velikom brzinom ima veliku inerciju, pa kad se ugasi motor ona uspije barem još dva puta okrenuti radilicu prije nego stane. To dosta ružno izgleda i kompletan stroj se zatrese.