powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
neke rd imaju mogucnsot da se uspore na reduktoru (raspored zupcanika) ako imas slabiji traktor podesis rd na najsporije, i radis na 2/3 okretaja motora traktora i ide
neke rd imaju mogucnsot da se uspore na reduktoru (raspored zupcanika) ako imas slabiji traktor podesis rd na najsporije, i radis na 2/3 okretaja motora traktora i ide
ovaj tvoj post gore bih trebao da isprintam i zalijepim na traktor, hehe, mnogi ne vjeruju, a i ne moraju njihov izbor, oni jos stojadina i ladu hvale, a sto su to bila auta, kao mogao si ih sam popraviti
Ja se pridruzujem i velim da je fend traktor i da vrijedi.
Jd isto stroj al treba uzet u obzir koje je godiste i koje je snage i isto je mocan.
Nema traktora koji je najbolji i moze sve jer svaki moze zapast i pokvarit se.
Al za mene je broj1 fend,broj2 internacional 80ks.
Internacional je izdržljiviji od fenda no ako se pokvari popravak premašuje njegovu vrijednost fend vodeno hlađenje ti je jako sličan zetoru (motor) lagan za popraviti naravno dijelovi su skuplji ali kvalitetniji . jd komonreil ti ima motor od sdf -a lijepo se vozi itd ali brijeg vidi prije nego vozać .
Internacional je izdržljiviji od fenda no ako se pokvari popravak premašuje njegovu vrijednost fend vodeno hlađenje ti je jako sličan zetoru (motor) lagan za popraviti naravno dijelovi su skuplji ali kvalitetniji . jd komonreil ti ima motor od sdf -a lijepo se vozi itd ali brijeg vidi prije nego vozać .
Starije serije internacionala se ne kvare tak da nemas kaj na motoru i hidraulici radit a ide koda ima kande a ne gume,neznam kaj je u tom traktoru al je strasan,da ne velim nepoderiv.
Ja neznam o valtri nis al svi vele da je kubota vrh al jako skupa.?
svi spominjete JD,FENDTA,a niko VALTRU po meni je valtra bolja od obadva ta traktora npr, njihov vario je puno jendostavniji nego kod fendta opcenito su jednostavne a kvalitetne imam prmjer fred je uzel novu valtru 200 konja,a firma blizu njega JD iste konjaze jd ima duplo manje sati mislim da oko 2000rs a valtra 4000rs okvirno jd je vise na popravku nego kaj radi
dečki sve kaj govorite,to je sve relativno... stara mehanika ako je kolko tolko održavana,ma to je zakon...moj glas prvo ide IHC-u jer to je čista mehanika a težine mu nikad ne usfali...poslije ide steyr i fendt koji su kak bi se reklo potpuno isti traktori...kvaliteta stoji na tim traktorima...poslije je deutz koji se odlikuje niskom potrošonjom i kvalitetom...e za te traktore su djelovi papreno skupi a i treba gdje i nači ih...nekažem ja da nevalja i JD ali ako je za svenamjenski onda...prevelika potrošnja a i dosta je spor na cesti...ali kvaliteta je na mjestu...govorim za stare tipove...e sad kaj se tiče RD sve ovisi i o tipu zemlje...evo baš kod mene jedan lik tjera RD 220cm sa zetorom 55 ks...ide on,sam je pitanje kak dugo...nakon 3 god rada s njom on ga je doslovno ubio..tj morali su raditi generalku..radil sam i ja sa koleginim zetorom 80 ks i RD 3 metra..išao je on bez brige sa njom ali u pješčanoj zemlji...ali dok sam došao u tvrdu zemlju više mu nije bilo svejedno...i oko godinu poslije su radili generalku na njemu i kad su završavali onda im se razletjela getriba...i eto ti ga na...