ma ići će to,ako je traktor u dobrom stanju, snaga neće bit problem, osim ako ta Howard freza nije jako teška, ali mislim da nije, ma javit će se još netko sa foruma i reći mišljenje, kolega ima zetora 7340 sa prednjim utovarivačem.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=yYDdLNPw200[/YT]
evo i mog videa onda , još iz 2011 godine...to je bila prva sijetva u kombinaciji kad smo složili
Jel moraš pri svakom okretanju gasiti kardan i dizati hidrolift? Ne znam da li bih to mogao nositi s proximom jer većina mojih parcela je u brdu.... Proxima je teška 4 t ali sigurno bih morao imati sve tegove napred (500 kg) ili prednji utovarivač....
ja sam isto mislio da su problem brijegovi!
ali nije tak, najveći problem su jarci i neravan teren za okretanje!
jednom kad spustiš kombinaciju i uključiš prednju vuči ideš kam oćeš...
500 kg je definitvno previše!
ja ovog ljeta radim 300, 350 kg uteg naprijed i to je sasvim dosta za moju kombinaciju!
JD 5820 radi sa roto+sijačica (naravo, lakša rotobrana-ne paker valjak) i 300 kg uteg bez brige!!
evo moj kum bude ove jeseni teral sa 5100R Vogel&Noot-icu sa sijačicom...bude to išlo!zasad ima 300 kg utega, ak bu trebalo stiže novih 100 kg!
ak ne nađemo sijačicu, bude teral moju, a ako nađemo teramo skupa!
pa da ga končno uvjerim da je bzvz kupil JD-a kd Zeko radi ko i JD!
evo, ove zime stigla nova Vogel&Noot-ica...
istu sam pustio ovog proljeća u rad, JD-ju vrti na 540E na nekih 1500 rpm i cca. 6 km/h
[/QUOTE
Kolikog je zahvata ova rotodrljaca na slikama (vogel noot)
@belec: koliko dođe ova rotodrljača sa hidroliftom, koliko je teška?
Očeš kupiti ? RD pegoraro RS 250 generalno obnovljena lani. Novi klinovi nove osovine i srca zupčanika rađena u hitneru. Ležajevi SKF i FAG i cjevasti valjak. Do sad napravila 60 rali. Šta kažeš ? Zaboravi sam ima i mehanički lift a nismo si niti daleko baš, a more i zamjena za 220 ako je dobra barem donekle kao moja
Ma dobro. Samo pitam. Bez ljutnje. I meni je žao prodati ali malo mi je prevelika za moj ilovak. Sahraniću zeku. Bilo bi najbolje 220 ali tada mi je to bilo najbolje privremeno rješenje
Nemam se zasto ljutiti. Stavi sliku svoje rotodrljace.... Ja sam svoju tjerao sa Zetorom 6245, a ona je maschio 2.30m i nije mu bas bilo lako. Radio je s njom 5 godina (3 sporohodnom) i onda je bila generalka motora , ali je i malcirao, tjerao rolo balirku,itd i onda ga je zamijenio proxima 90 u tim poslovima.
Samo brzinu sporije tjeraj jak je Zeko na kardanu... kojom brzinom ides?