• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
nije losa ali ima i boljih. ipak je to najslabiji vogelov model..
nisam siguran dali joj je ovo 2. ili 3. sezona. ima nekih 100-150ha mozda..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
vijek trajanja im je oko 800-1000ha,sto je za taj cjenovni rang sasvim dobro,i prosjecnog poljoprivrednika ce posluziti skroz dobro.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
sto podrazumijevas pod vijek trajanja?
vijek trajanja je relativna stvar. u kakvim uvjetima radi, koliki traktor ju tjera, kakav sofer je na sicu.. promjene se nozevi, poneki semering i lezaj, cistaci na valjku i vozi dalje.

sto mislis koliko je podrljala ova koju si kupio ili moja koja je vjerojatno i starija.. na tih 1000ha su se tek posteno razradile :icon_smile:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
sto podrazumijevas pod vijek trajanja?
vijek trajanja je relativna stvar. u kakvim uvjetima radi, koliki traktor ju tjera, kakav sofer je na sicu.. promjene se nozevi, poneki semering i lezaj, cistaci na valjku i vozi dalje.

sto mislis koliko je podrljala ova koju si kupio ili moja koja je vjerojatno i starija.. na tih 1000ha su se tek posteno razradile :icon_smile:

dosta je to relativno,u pravu si,ali znam 3-4 v&n rotodrljace,kupljene nove,sve su na tih 800-1000ha pocele pokazivati znakove umora,dobijati luft i curiti... no,to je po meni cist solidno...

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
koju rotodrljaču bi preporučili za deutz fahr 4.51- 75ks...ali da mu bude idealna

bobe

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
312
Da mu bude idealna moj savjet 2,30 m ne više. Što se tiče marke to je stvar ukusa i financija.

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
financije nisu bitne,bitno je samo da mu nije velika,i da bez ikakvih problema radi sa njom

bobe

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
312
Kolega mi je kupio Deutz agrothron 80 i rb maschio 2.50 i kaže da ga malo guši kad je tvrđa zemlja. Prije je posuđivao moju 2,30 širine i sad kaže da trebao uzeti istu.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
pod rotodrljacom od 2,5m znade i traktor od 100ks krepavati. Sve zavisi od zemlje,dubine pripreme i brzine. Ali 80 ks i 2,5m je ok kombinacija za pliću pripremu.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Definitivno 2.30m za 75 ks i moci ce ici brzije jer ja kad sam radio sa Z6245 i maschio dl 2.30 u tezoj zemlji na pristojnoj dubini u pripremi za kukuruz se mucio u trecoj sporoj.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Uzmi slobodno za 75 ks 250 cm, ali samo nak budu noževi i nek nebude preteška.
Ako je dobar traktor ide on s tim bez problema u ratarskoj pripremi do 10 cm dubine.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Uzmi 2.5m jer za 3-4 godine češ uzet veći traktor pa će ti ova bit mala ai teže se prodaju one od 2.3m nego ove od 2.5m
Nedavno prijatelj kupio rd 2.5m i tjera ju sa df-om 68ks normalno da ju nemože poterat 8km/h ali ide solidno s njom na 10-15cm dubine a ni netreba ići dublje za ratarske kulture osim za krumpir gdje traktor od 85ks ima šta radit sa 2.5m

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
Isključivo bi trebala za povrtlarske kulture znači fina priprema tla za krumpir,grah,rasadu itd..a i koristila bi se normalno i za ratarstvo, nisam nikada imao rotodrljaču pa vas zato pitam pošto i nisam nikad ni radio sa njom,,pretežito smo imali freze i sa njom smo najviše i pripremali,a sad bi definitivno bila rotodrljača umjesto freze pošto se radi i dosta ratarstva

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ako treba za povrtlarske kulture onda definitivno 2.30m jer pod 2.5m bude krepavao jer u pripremi za povrtlarstvo treba ići dosta duboko tj. skroz koliko rd može. Ja u pripremi za krumpir nisam mogao tjerati na full dubini 1 sporom sa Z6245, a zemlja je bila lagana za obradu.

Najnoviji postovi

Na vrh