Ja smatram da je največi problem taj kaj se ljudi drže samih KS ko pijan plota pa bude ona: "kaj pa to je 120 ks, to mora iti". Slabo ljudi gledaju na cjeli traktor opčenito, znate i sami da nije isto 100 ks i 6 cil ili 120 ks i 4 cil, pa međusovinski razmak, sama konstrukcija i težina trakotra.
I onda kad se nekaj kupuje pitaju vas koliko imate jakog trakotra, a vi velite 120 ks i prema tome frajer iz kataloga vam veli da za taj traktor bez problema može to i to, a onda kasnije problemi.
Mislim da dalje netreba pisati, ko razumije bude mu jasno.
Evo samo za primjer, mi sad tražimo RD, neku polovnu 2,5m, ima toga more u ponudi sa ovakvim valjkom, sa onakvim, teža izvedba, lakša izvedba....bla, bla...moramo točno znati koliko trakotr od 90 ks može nositi na polugama da bude sigurno za rad, pošto treba biti dovoljno čvrsta RD za hidrolift da može odmah sijačica iza puna sjemena i uz adekvatan uteg na prednju hidrauliku da taj traktor može svuda s time, a opet da ga ne polomimo.
Ja bi htio paker valjak, ali laku izvedbu (vidio sam sad kod čovjeka dok smo tražili plug identične dvije RD, samo kaj je jedna lake izvedbe sa pakerom, a druga teža izvedba sa teškim pakerom) što ja do tad nisam ni znao da postoji, no sad smo opet malo pametniji, no ako ne naleti ništa dobroga budemo uzeli i sa cjevastim valjkom.