• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Baš lako ide, moj 6245 direkt na brazdu većinom trećom ide.. Ako poplitim na 3-4cm samo da poravna brazdu onda ide četvrta, nizbrdo peta..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Mora imati, kod nas u brdskom kraju nije se za zezati.. Recimo u velikom brdu sa rolo balirkom ga nemozes dovoljno ukočiti kočnicom, već moras povući i ručnu..

I da naravno da govorim o sporohodnim brzinama..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Baš lako ide, moj 6245 direkt na brazdu većinom trećom ide.. Ako poplitim na 3-4cm samo da poravna brazdu onda ide četvrta, nizbrdo peta..

Ja ću ovih dana probati pripremati za kukuruz sa 6211,da vidimo kaj mali veli na to! :D Naravno,kad popravim RD...

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Pitanje nikad nisam radio sa RD pa me zanima kako se ponaša ako uhvati kamen dali postoji neki štift koji pukne ili sl.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Nisam vidio ni jednu RD koja ima neki sigurnosni mehanizam u sebi,moraš imati kardan sa tarnom spojkom,ili sa sigurnosnim vijkom određene tvrdoće. Kad smo već kod toga,ni sam ne znam koje tvrdoće vijak mora biti?
Ja stavljam ono što imam pri ruci,a to nije pametno.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Mislim ići u nabavku RD pa se malo informiram jer kod mene ima dosta kamena manjih većih živih mrtvih pa sad neznam koliko je pametno ići u nabavku da ne bi odmah poslije par metar skupljao dijelove

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Sa dobrim kardanom mislim da ne bi smjelo biti problema,a vjerovatno postoje i rotodrljače koje su namijenjene za rad u takvim uvjetima,pa bi se vrijedilo raspitati oko toga.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Nisam vidio ni jednu RD koja ima neki sigurnosni mehanizam u sebi,moraš imati kardan sa tarnom spojkom,ili sa sigurnosnim vijkom određene tvrdoće. Kad smo već kod toga,ni sam ne znam koje tvrdoće vijak mora biti?
Ja stavljam ono što imam pri ruci,a to nije pametno.
Amazone KG verzija ima zaštitu u reduktoru tzv ritchkuplung gdje u slučaju udara u panj,kamen i sl isključi sve iza kardana reduktora. Za ponovo uključenje samo se malo okrene unazad.Super stvar,štiti kompletan prijenos od težih oštećenja.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Mislim ako je kamen veći nebi moga ući u noževe a manjega bi trebala zdrobiti ipak je to većinom vapnenac jedino ako naletim na živac koji je djelomicno u zemlji to bi bilo zanimljivo

Posljednje uređivanje od moderatora:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Da,zato kažem da vjerovatno postoje RD za takve uvjete.Ako ja nisam vidio nešto takvo,ne znači da ne postoji... :) Amazone je ipak priča za sebe,samo koliko to zadovoljstvo košta? No,naravno da je bolje investirati odmah,nego šarafiti svaki drugi dan...
maiky-ja sam jednom pokupio neki komad debljeg korijena,noževi su ga gurali ispred sebe,ali udaralo je kao da je unutra nakovanj. Sa kamenom je to valjda još gore...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Melje rd sve živo, ako zakači veći kamen samo dignes i predjes preko tog i gas dalje. Bitno da ima vijak ili "lamelu" na kardanu i to je to. I sam imam dosta velikih kamenja po parcelama i svake godine to kupim da što manje bude.

Gogo sta ti je sad bilo na rotobrani?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Milan,ma ništa ozbiljno,pukao jedan nosač onog pleha sa strane koji ide gore-dolje... :)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Ja sam proljetos svoje ispravljao da budu skroz ravni sa velikim čekićem i mjenjao vijke jer mi je ostavljala iza one "grobeke" kao tanjuraca recimo.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Prvo treba u nabavu kad da na sa štiftom...

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
85 same Dorado mislim do 2,5m

Od Maschia malčeri se nisu baš nešto pokazali barem u mojoj okolici

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi