• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Ne, pitanje je za kolegu adonisa :).

Tvoje mišljenje sam pročitao :). Ja imam cjevasti valjak i svake jeseni mi se stopa i lijepi masna zemlja na njega..

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Bila je rasprava o tezini maschio drljace u temi s komentarima na oglase. Prolazio sam danas pored nase pa sam se sjetio poslikati plocice.

Dakle radi se o maschio drago dc 2500

Naljepnica na valjku:

Plocica na liftu:

I plocica na drljaci:

E sad, moja pretpostavka je da se sve zbraja, posto je stvar opreme sto se stavlja na pojedinu drljacu. No nemora biti da sam u pravu.
U svakom slucaju ima u njoj poprilicne tezine a ne djeluje nesto preglomazno..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Pa po tom ispada da je teška preko 2t.. Ne kažem da nisi u pravu i ja kad budem kupovao rd uzecu 2.5 sa packerom, samo daino model.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,707
timthumb.php

timthumb.php

koja je razlika izmedju klinova? osim duzine.. za sto sluzi ona "kuglica" na vrhu klina i iskustva... hvala

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,135
Nemoj me držati za riječ ali mislim da je ova ''kuglica'' imitacija noža , znači neka kombinacija klina i noža.
Jel ovo LELY?

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,707
Da za Lely ali po svim mjerama(uzorku) paše na KRONE samo što je ovaj sa (takozvanom) kuglom malo duži i jeftiniji.Zato me interesira ako tko zna jel ima razlke u obradi ili ima kakovu specijlnu namjenu

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ako je jeftiniji i duzi to lako rijesis,osjeces sto je visak i opet tjeraj dalje.:icon_wink:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Koliko vidim nisu iste mjere onog djela šta ide u nosaš klina, ako kužiš šta mislim ? Razlike su male ali ako se razloha imačeš poslje problema.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,707
Ma znam to je skinuto nabrzinu tak da nisam obračal pažnju kojeg ću skinut ali koji meni trebaju po uzorku su premjereni tak da pašu jedan idrugi samo je razlika u dužini onog koji ima onu takozvanu kuglicu pa pitam jel tko zna jel ona ima kakovu određenu funkciju

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
Dali mi moze neko objasniti postupak kvacenja sijacice za hidrolift, posto vidim da je moj hidrolift fiksni nikud se ne mrda pa nemogu rasiriti one ruke sto hvata one bolcne na sijacici dovoljno da zakvacim, kako zakvaciti sijacicu? Rotodljaca je rabewer.

I ja nisam dobio nista sa liftom kad zakvacim sijacicu da mi se ne odkvaci, nego imaje samo one sto izgledaje kao U i nemam nista vise, kako se sa tim kvaci, kako ju pricvrstiti da se ne odkvaci sijacica?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ako ne možeš raširiti hidrolift,motat će raditi flex i švasaparat. A možda se i može,daj neku sliku. Što se tiće kačenja,ja imam pločice koje drže sijačicu kad bolcni padnu u kuke...

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja sam imao raberwerkovu RD sa original hidroliftom,imala je par mogučnosti za poriktati hidrolift.Daj koju sliku da vidimo o čemu se to radi.

Najnoviji postovi

Na vrh