• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Nije skupa pa koliko je bila može i na pp

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
LELY 2m + rajka 65 , jako dobra kombinacija , može lijepo da ide.

Lijepo je izmrzlo i išla je 3sh bez problema , možda bi išla i prva ali upravljanje je problem. Volan jednostavno postaje opasan po ruke.

Prilozi

• IMG00276.jpg
    IMG00276.jpg
    65.6 KB · Pregleda: 181

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Maiky, previše ti je za Dorada 2,5m.
2,3 maksimum. To je ipak kompaktni traktor i zahtjeva malo lakše priključke.

Ma kakvi, nema potrebe za 2,3m, nemoj biti smješan.

Kolega je lani kupil staru tešku V&N rotodrljaču 2,5m sa klinovima, jesenas je napravil 20 rali i sad proljetos je napravil preko 20 rali, a to sve skupa tera sa IMT 567, cjelih 58 ks, ide 3. sporom pošto ima 5 brzina mjenjač, oduševljen je kak fino ide, a moram priznati da sam i ja ugodno iznenađen kak fino radi.

Tako da za traktor od 80 ks nema razloga uzimati ispod 2,5m da je neznam kakav kompakt, on mora ići sa 2,5m, naravno treba samo voditi računa o težini drljače, treba naći neku pogodnu za taj traktor, ali svakako 2,5m

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
MANDO
imam frezu batuje 155 ali mi se rasturila (freza ne rotodrljača) frezu smo kupili u trgo-autu neke 85-te i do sada zamijenili jedno dva seta motičica jedno tri lanca i lancanika jedno cijeli set lezaja i sad se reduktor raspal pa sad sam u razmisljanju dali da kupim neku frezu cca 2m gramip gaspardo ove indijske samogradnj itd ili rotodrljaču
sa rotodrljačom nisam nikad radio i nikadvidio kako radi a pošto kod mene ima dosta kamenčine imam malo straha
rotofreza bi dosta dobro došla za pripremu pred sjetvu jer sijem 9-10ha strnih žitarica 2-3 lucerne i nešto dijeteline nešto jako malo okopavina (luk češnjak krumpir itd..) do sad smo sijali sa rasipačem za umjetno i drljali obicnom drljačom trokrilnom isto iz 80_tih :icon_e_biggrin:
postoji jeftinija ideja sa sjetvospremačem ili teskom drlačom (po oglasima nisu ni ti sjetvo spremači i teške drljace jeftini) ili kupnja dvije trokrilne drljače zubatke pa napraviti jači okvir i hidraulično sklapanje da imam zahvar 6m i kupovina freze za imt 533 neku 135cm-140cm

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194
Ma pitam te zato jer i ja nisam vidio,ni probao,rotodrljaču do prošle subore.Ja sam potpuno razočaran.To ne usitnjava niš,tako da sam mora opet s frezon.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Navodno meni rekli da roto drljaca ispod usitni a gore dođu grude (veće )

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nikakvo čudo šta ti neradi lijepo rotodrljača kada nemaš ni dasku za ravnanje,ni valjak ai noževi ljepše rade od klinova.
Freza radi previše sitno za kukuruz i jako je spora u radu.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Pa kojom brzinom rotodrljate (može se i frezom brže ako nije bitno koliko treba usitniti zemlju)

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
5-10kmh. Ovisno kakva je zemlja, kako se priprema.
Nozevi na rd su uglavnom ravni, ne vade grude na vrh. Ima ih i sa zakrivljenima,ali ne previse.
Ima hrpa slika na forumu, moze se vidjeti kako rd radi u kakvoj zemlji. Pitanje je samo zasto kod maikya u okolici nema rotodrljaca. Mozda se nije pokazala dobra u tim zemljama?

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194
Poli mene isto niko je nema i nisam nikad radija s njom. To je od nekog susjeda koji šverca.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Meni ovo ne izgleda preteška zemlja,a ova RD stvarno nema pola toga kaj bi trebala imati.
I u mom selu do sad bile samo dvije RD,ovih dana susjed kupio treću,vidim da ide sporo ko puž,a ništa ne napravi. Prvo,ide toliko plitko da ni ne poravna brazde,a drugo,nema gredu. I onda će reći da RD ne valja.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
A jel nema snage pa polako ide ili? I ja rotiram dosta polako sa 60ks i 230cm, u mojoj zemlji fali 10-15ks za tu širinu rd..

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Puno zavisi kolika je vlaga zemlje Zetor 6340 RD 250 cm 2 spora a negdje 1 brza

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
120ks na tri metra i jako plitko. Išli su ispočetka puno brže,sad idu sve sporije jer misle da će bolje usitniti,ali ništa od toga.

Na vrh